Therese Johaug tok gull på 10-kilometer intervallstart i VM:

Takker broren for krisehjelp

De svenske rivalene Frida Karlsson (21) og Ebba Andersson (23) ble ydmyket av Therese Johaug (32) på 10 kilometeren tirsdag. Etter løpet rettet hun en stor takk til lillebroren.

SUVEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene i tirsdagen 10 kilometer i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug var som så mange ganger før den store favoritten på dagens 10 kilometer intervallstart. Det favorittstempelet innfridde hun til gagns.

- Jeg hadde veldig mye fokus på den sisterunden. Jeg traff bra med disponeringa av kreftene mine, og gikk bra på ski. Det er utrolig artig at jeg klarte å gjøre det på denne måten, sier en strålende fornøyd gullvinner til Dagbladet, som etter løpet rettet en stor takk til lillebroren Karstein Johaug.

- I Falun var jeg inne i en ond sirkel. Jeg ville for mye, og fokuserte bare på å gå fort, det ble for mye mas, forklarer hun til NRK.

Hun forteller at lillebroren skal ha mye av æren for gullet.

- Han er den jeg diskuterer mest med, som er med meg på flest treninger og har full oversikt i excel-ark. Han skal ha stor ære for at jeg har klart det jeg har i dette mesterskapet, takket Johaug broren på NRK-direkten.

- Vi gikk tilbake til «the basics». Jeg har finterpet teknikk med Karstein, og vi hadde en økt på rulleskimølla som var gull verdt, sier hun.

Lillebroren var gjest i NRKs studio, og forklarte litt hva de har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer