Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker corona etter drømmetreffet

Nå er Bodø/Glimt historiske med åtte seirer på de åtte første kampene i Eliteserien. Marius Lode ble kampens store mann da han scoret et prosjektil av et mål.

PROSJEKTIL: Marius Lode fikk drømmetreff. Video: FotballMedia Vis mer
  • Bodø/Glimt - Kristiansund 2-1 (0-1)

Sju strake seirer på sju kamper er Bodø/Glimts suksessoppskrift på en formidabel start i årets eliteserie. Med det resultatet tangerte Kjetil Knutsen og co. Rosenborgs rekord fra 2003.

Onsdagens kamp mot Kristiansund kunne dermed gjøre de gulkledde historiske, men bortelaget gjorde det vanskelig for Glimt - helt til Marius Lode (27) virkelig viste hva han er god for - og skrev seg inn i historiebøkene.

- Ekstremt mye skuddtrening

I det 80. minutt ladet rogalendingen kanonen og klinket ballen i vinkelen fra volley.

Rett og slett en perlescoring, og Lodes første mål i Glimt-trøya.

- Det er ikke ofte jeg har fått tittelen skytter. Jeg har prøvd i åtte år. Målet er et stilstudie, sier Lode til Eurosport etter kampen.

Årsaken til drømmetreffet, mener han har vært den tøffe tiden da idretten måtte stenges ned. På grunn av Covid-19 fikk fotballen restriksjoner en periode, og måtte unngå å trene med kontakt.

- Jeg må nesten takke corona. Det hadde ikke skjedd uten, vi har hatt ekstremt mye skuddtrening, sier han humoristisk.

- Imponerende

Bodø/Glimt har dermed tatt rekorden for lengst seiersrekke, da de nå har vunnet alle av de åtte første kampene i årets eliteserie.

En særdeles fornøyd trener Kjetil Knutsen er stolt over hva spillergruppa har fått til.

- Dette satt langt inne, men likevel evnet vi å snu kampen. En perfekt utfordring. Det viser at vi har løftet oss mange steg. Jeg føler kampen i dag oppsummerer hvor laget er kommet. I dag er det dødt i første omgang, men vi er mer med i andre omgang. Åtte seirer på de åtte første kampene er imponerende og det forteller hvor bra spillergruppa og støtteapparatet er. Kristiansund var godt forberedt i dag, og de klarte det nesten, sier Knutsen.

Han er sjokkert over målet til Lode - hans første scoring for Glimt.

- For å være helt ærlig, så sa jeg til støtteapparatet at han måtte roe seg ned, heldigvis hørte han ikke på meg. Hans første mål. Et virkelig kremmerhus - det var fint.

- Vi får vel lov til å kalle Lode en skytter nå, det har vi ikke kunnet før, avslutter Knutsen.

Effektiv

Bodø/Glimt fortsatte det gode spillet også i denne kampen, med ballbesittelse på over 70 prosent i første omgang, men de gulkledde klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene mot et godt forsvarende Kristiansund. Kampen foregikk store deler på Kristiansunds banehalvdel, med kreative angrep og fem dødballer i Glimts favør.

Så lykkes Kristiansund med kontringsspillet.

Eliteseriens kanskje mest effektive spiss, Amahl Pellegrino, ble spilt opp etter et vakkert forarbeid gjort av Erlend Sivertsen og Amidou Diop. Pellegrino fikk det til å se enkelt ut da han trillet ballen gjennom beina til Patrick Berg og inn i hjørnet for keeper Joshua Smits.

Dermed er Pellegrino oppe i åtte mål så langt denne sesongen, likt med Glimts Kasper Junker.

Jaktet utlikning

Til tross at kaptein Patrick Berg glippet i første omgang og lot en brennhet Amahl Pellegrino sette ballen i mål, var det førstnevnte som skaffet utlikningen til hjemmelaget i andre omgang.

Målet kom i det 60. minutt, og dermed var Glimt i gang med opphentinga.

2-1 sto det på resultattavla ved slutt.

Grei statistikk

Bodø/Glimt kan glede seg over å ha tatt seiersrekken til Rosenborg. Ingen andre har heller scoret så mange mål på så kort tid siden Eliteserien ble slått sammen til én serie i 1961.

32 mål har de gulkledde scoret til nå.

I tillegg jager Kasper Junker prisen for årets toppscorer. For øyeblikket deler han førsteplassen med Amahl Pellegrino på åtte mål.

Lagkamerat Patrick Zinckernagel troner lista over antall målgivende med sju.

ELITESERIEN
Bodø/Glimt880032-824
Molde871024-722
Vålerenga843111-1015
Brann741212-1113
Strømsgodset833211-1312
Rosenborg732211-611
Stabæk73229-1011
Kristiansund824217-1310
Odd731312-910
Mjøndalen82248-98
Haugesund82246-148
Sandefjord82156-147
Sarpsborg72057-86
Viking81258-185
Start70347-153
Aalesund803510-263

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!