DAGENS DOBBEL: Marvin Ogunjimo scoret de to første Godset-målene da de snudde 0-1 til 4-1 mot Viking. Det var en meget sterk seier av Godset, spesielt med tanke på at de spilte med ti mann i hele andre omgang. Den omgangen vant de likevel 2-0. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
DAGENS DOBBEL: Marvin Ogunjimo scoret de to første Godset-målene da de snudde 0-1 til 4-1 mot Viking. Det var en meget sterk seier av Godset, spesielt med tanke på at de spilte med ti mann i hele andre omgang. Den omgangen vant de likevel 2-0. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Takker familien for at han kjempet seg gjennom motgangen

Nå er Marvin Ogunjimi (27) plutselig en het goalgetter.

• Strømsgodset - Viking 4-1.

MARIENLYST (Dagbladet): Marvin Ogunjimi (27) scoret Godsets to første i 4-1-seieren mot Viking på Marienlyst i ettermiddag - og ser endelig ut som den spissen hans fysiske forutsetninger vitner om at han kan og bør være.

Belgieren kom til Drammen med et rykte som en målscorer på internasjonalt nivå - og da Strømsgodset fikk en spiller som Mallorca betalte 30 millioner kroner for i 2011 gratis, så var det mange som trodde at drammenserne hadde gjort et aldri så lite kupp på overgangsmarkedet.

Men fotball er ikke matte.

Tillit under «BP» Det finnes ingen garantier for at en som har scoret mål ett sted gjør det andre steder. Det er så mye som må klaffe. Og du har ingen sjanse om treneren ikke har har trua på deg.

I løpet av det første året noterte belgieren fra Mechelen seg for fire scoringer i Godset-trøya, og det er ingen underdrivelse å si at det var under forventning. Alle kom i løpet av en treukersperiode i august 2014.

Trenerskiftet fra David Nielsen til Bjørn Petter Ingebretsen har gjort underverker for Ogunjimi.

«BP» bestemte seg for å gi belgieren tillit som spiss, og har fått betalt for det.

Fire på rad Med dagens fulltreffere har Godsets nummer 75 scoret i fire kamper på rad.

- Jeg jobber hardt og har tro på meg selv og på Gud. Det er der viktigste, sier Marvin Ogunjimi etter den sterke Godset-seieren.

Spissens altoppofrende spillestil er krevende, og snaue 58 minutter ut i kampen var det tomt for krefter. Men da hadde han til gjengjelde snudd 0-1 til 2-1 i løpet av førsteomgangen - og vært et konstant uromoment på topp for Godset.

- Jeg er en fighter og har mye energi for laget mitt. Når jeg spiller, så gir jeg alltid 100 prosent, sier Marvin Ogunjimi.

Han takker Bjørn Petter Ingebretsen - og Gud - for at ballen endelig ruller hans vei, og håper at medgangen ikke tar slutt med det første.

- Treneren har gitt meg tillit, og jeg må bare fortsette å score mål, så jeg beholder tilliten fra treneren.

Ringte barna Etter kampen var han kjapt på telefonen hjem til familien i Belgia, slik han gjør etter alle kamper. Og budskapet denne gangen var av det hyggelige slaget:

Pappa hadde scoret to mål i en viktig 4-1-seier.

- Jeg snakket med sønnen min. Jeg vil gjøre sønnen og datteren min, og mamma, bror og søster stolte. De har tro på meg, og det var de som sa jeg skulle holde motet oppe gjennom den tunge tiden, sier Marvin Ogunjimi.

Familien bor i Belgia mens Marvin utfører jobben som profesjonell fotballspiller i fotballutkanten Norge.

- De er langt unna, men de er likevel i mitt hjerte, sier han.

Hjerte for Godset og lagkameratene viste han også da Bismark Adjei-Boateng fikk direkte rødt kort for en tøff tofotstakling på Vikings Karol Mets like før pause.

«Hvem er du?» Ogunjimi gikk «rett i strupen» på Mets etter at sistnevnte dyttet til Boateng etter den stygge taklingen.

- Jeg sa til nummer seks (Mets) at han skulle holde hendene for seg selv. For meg var det ikke et rødt kort, men jeg er uansett en type som står opp for lagkameratene mine. Nummer seks svarte da med «Hvem er du?» Det var derfor jeg var sint i den situasjonen, sier Ogunjimi til Dagbladet.

Men selv om Godset måtte spille med ti mann i hele andreomgangen, så vant de den 2-0 - og altså 4-1 totalt. Drammenserne har nå vunnet fire av dem fem siste kampene, og er bare tre poeng bak bronseplassen - etter å ha lagt bak seg en tung periode før den lykkelige skilsmissen med David Nielsen.

- Vi vinner alle kampene for øyeblikket og er inne i en god periode.

Vraket fra troppen - Var du inne på tanken å forlate Strømsgodset i løpet av det første året?

- Når man ikke spiller, så tenker man alltid på på reise, men jeg visste at min dag ville kommer. Jeg har jobbet hardt, også gjennom de tunge dagene. Og familien min fortalte meg at jeg skulle holde hodet oppe og kjempe videre, sier Ogunjimi til Dagbladet.

For det er ingen tvil om at belgieren har måttet kjempe seg til suksessen han nå opplever. David Nielsen valgte attpåtil å vrake Ogunjimi til kamptroppen til kampen mot Sandefjord i april.

Da var han langt unna spilletid.

- Etter kampen mot Mjøndalen var jeg ute i åtte kamper. Sånn er livet, og man må bare leve med det. Nå har vi en annen trener, og jeg har fått en ny sjanse, sier Marvin Ogunjimi til Dagbladet.

Det er nok også Godset-fansen takknemlig for i dag.