Takker fansen for støtten

Et hardt kjempende Liverpool-lag nedkjempet Chelseas stjerner på Stamford Bridge. Etter kampen dediserte manager Gérard Houllier seieren til fansen.

LONDON (Dagbladet): Sesongens første mål fra den utskjelte franskmannen Bruno Cheyrou var nok til at Liverpool fikk ny gnist på Stamford Bridge i går kveld.

- Det har vært en vanskelig periode. Derfor ville spillerne gi alt for den trofaste fansen. Det klarte vi og det er vi veldig fornøyd med. Alle i klubben har en del av denne seieren, sa Houllier på pressekonferansen etter kampen.

Han la til at han ikke er fornøyd med det klubben har prestert så langt i år:

- Heldigvis vet vi hvorfor, og det skal vi gjøre noe med. Vi skal jobbe hardt for å komme tilbake, lovet Houllier.

Problemer for Chelsea

Samtidig som en bør lettet fra Liverpool-managerens skuldrer er problemene i ferd med å tårne seg opp for kollega Claudio Ranieri i Chelsea. Londonklubben tapte i går terreng i forhold til topplagene. Det er nå sju poeng opp til ligaleder Manchester United.

- Jeg er skuffet over lagets opptreden, sier Ranieri, som etter kampen hadde en prat med lagets eier Roman Abramovitsj. Russeren var åpenbart ikke altfor skuffet, ifølge Ranieri:

- Jeg sitter nok i jobben i morgen også, slo han fast.

Scoringen i det 32. minutt, må franskmannen Cheyrou dele med spissmakker Emile Heskey. Engelskmannen skjøt fart på høyresiden og la inn. Inne i 16 meteren kom Cheyrou på løp og satte ballen sikkert inn bak Carlo Cudicini i Chelsea-målet.

Bortsett fra målet var første omgang nesten kjedelig, og det var lite som minte om et oppgjør mellom giganter. Det var mye stillingskrig på midtbanen, og lagene klarte bare glimtvis å etablere et ordentlig pasningsspill.

Heldigvis ble andre omgang bedre. Hjemmelaget etablerte et press, uten å spille seg til store målsjanser.

John Arne Riise startet kampen på benken, men erstattet målscorer Bruno Cheyrou i det 77. minutt. Nordmannen gikk inn på venstre kant, mens Harry Kewell ble løftet opp.

Dramatisk slutt

Chelseas rumenske stjerne Adrian Mutu hadde flere sjanser til å redde ett poeng for hjemmelaget. Først da han headet i tverrliggeren, og seinere da han kom alene med Liverpools keeperinnbytter Patrice Luzi.

Mutu var også involvert da Liverpools El-Hadji Diouf fikk sitt andre gule kort og ble utvist fire minutter før slutt. Den senegalesiske landslagsspilleren ble sendt i garderoben etter en merkelig situasjon der linjedommeren fikk det siste ordet.