STYGG ULYKKE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen arrangerer er på beina igjen etter den stygge ulykken under tremila i Holmenkollen søndag. Foto: Christian Roth Christensen
STYGG ULYKKE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen arrangerer er på beina igjen etter den stygge ulykken under tremila i Holmenkollen søndag. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

- Takker for at jeg stort sett alltid er heldig i uhellet. Tilbake på beina!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen på beina igjen etter ulykken.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen pådro seg hjernerystelse og ble kraftig forslått da hun falt i en utforbakke og traff en polstret stolpe etter at hun gled under et sikkerhetsgjerde på tremila i Holmenkollen på søndag.

- Tilbake på beina
Sikkerheten på ulykkesstedet var et tema allerede før ulykken inntraff, og flere nasjoners lagledere ba juryen ta grep allerede før løpet startet.

Astrid selv og familien ba om ro etter at hun ble innlagt på sykehus, men nå har hun selv gitt livstegn fra seg. På twitter melder hun at hun er oppe og går igjen.

«Takker for at jeg stort sett alltid er heldig i uhellet :-) Tilbake på beina!».

Vred seg i smerte Det så stygt ut da Uhrenholdt Jacobsen traff stolpen i stor fart. Amerikanske Kikkan Randall var rett bak Astrid, og syntes fallet så skremmende ut.

-  Det så ut som om skiene hennes stoppet i kanten, og så spant hun rundt. Det var kanskje en meter ned til gjerdet da hun falt, og jeg så ansiktet hennes vri seg i smerte som følge av smellen. Det var skremmende å se, sa Kikkan Randall til Dagbladet.

Mistet broren Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært gjennom en tung periode.

Under OL mistet hun broren sin. Hun valgte å gjennomføre lekene, men på sin facebookside rørte hun mange med måten hun satte ord på omtanken alle viste henne.

«Motivasjonen til å fortsette å leve, til å fortsette med de tingene jeg liker å gjøre har vært alle menneskene som har vist meg omsorg og kjærlighet. Det er på mange måter overveldende, på andre måter helt nødvendig for at jeg har stått oppreist på to bein. Det var ikke før mine foreldre insisterte på at jeg skulle ta imot all den hjelpen jeg kunne få at jeg turte det», skrev hun.

I AMBULANSE: Astrid Uhrenholdt  Jacobsen ble kjørt til sykehus i ambulanse etter det stygge fallet. Hun pådro seg hjernerystelse og ble kraftig forslått. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
I AMBULANSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble kjørt til sykehus i ambulanse etter det stygge fallet. Hun pådro seg hjernerystelse og ble kraftig forslått. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer