Takker for seg etter 20 NHL-år

Joe Sakic (40) gir seg.

HEDRET: Avalance avholdt en spesiell pressekonferanse for å hedre 40-åringe (i midten). Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
HEDRET: Avalance avholdt en spesiell pressekonferanse for å hedre 40-åringe (i midten). Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFPVis mer


Joe Sakic gir seg som ishockeyspiller etter 20 år i NHL. - Sporten har gitt meg mer enn jeg kunne drømt om, sa 40-åringen da han offentliggjorde avgjørelsen torsdag.

Sakic har vært en stor stjerne i den nordamerikanske ishockeyligaen. Han vant Stanley Cup to ganger med Colorado Avalanche.


- Jeg forlater ishockey med kun flotte minner og en følelse av at jeg har fått til noe. Sporten har gitt meg mer enn jeg kunne drømt om, og det er jeg virkelig takknemlig for, sa Sakic i Denver i dag.


Sakic, som fylte 40 år tirsdag, ble draftet av Quebec Nordiques i 1987. Laget flyttet åtte år senere til Denver og skiftet navn til Colorado Avalanche. Både i 1996 og 2001 bidro Sakic til at Avalanche vant Stanley Cup. Han tok også OL-gull med Canada i 2002.


Sakic har scoret 625 mål og levert 1016 assists i karrieren.


- Vi feirer den strålende karrieren til kapteinen vår. Han har vært lagets ansikt, sa Avalanche-president Pierre Lacroix. 


(NTB-Reuters)

STANLEY CUP-VINNER: Joe Sakic kunne løfte NHL-trofeet i 1996, som Avalanche-kaptein. Foto: AP Photo/Paul Chiasson
STANLEY CUP-VINNER: Joe Sakic kunne løfte NHL-trofeet i 1996, som Avalanche-kaptein. Foto: AP Photo/Paul Chiasson Vis mer