SKISTJERNE: Henrik Kristoffersen har vært i konflikt med Norges Skiforbund i lang tid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKISTJERNE: Henrik Kristoffersen har vært i konflikt med Norges Skiforbund i lang tid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Henrik Kristoffersen

Takker for støtten: - Setter utrolig stor pris på det

Henrik Kristoffersen har blitt kompis med norske fotballstjerner i Salzburg, og setter pris på støtten han har fått under konflikten med Skiforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RÆLINGEN (Dagbladet): Henrik Kristoffersen er ikke redd for å si sin mening, og gjennom over to år har han stått i en betent konflikt med Norges Skiforbund.

24-åringen har kjempet for å få kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen, men Oslo tingrett slo fast at det er skiforbundet som eier denne reklameplassen. Kristoffersen valgte å ikke anke saken, og har skrevet under en ny treårig landslagsavtale hvor skiforbundet legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg utenom konkurranser.

Kristoffersen tapte i retten, men har likevel fått et skreddsydd opplegg etter sine behov, og nå starter stjernealpinisten oppkjøringen mot det som skal bli nye seire i alpinbakken.

FORNØYD: Henrik Kristoffersen sier han er fornøyd med avtalen han har fått. Video: Frank Karlsen. Reporter: Magnus Gamlem Vis mer

- Tror det er sunt

Konflikten mellom Kristoffersen og Skiforbundet har fått mye oppmerksomhet, og mange har sine meninger om saken. Norge er ikke vant med stjerner som utfordrer makta, og tør å gå sin egen vei. Kristoffersen er imidlertid ikke redd for omdømmet sitt etter en langvarig strid i offentligheten. Han forteller om en rørende respons fra både kjente og ukjente.

- Jeg har fått utrolig mange bra tilbakemeldinger - mye støtte av mange. Det setter jeg utrolig stor pris på. Det har vært starten på en bra diskusjon, både for individuelle utøvere, for klubber, for forbundet og for tida som kommer. Jeg tror det er sunt, forteller han til Dagbladet.

Ifølge pappa Lars Kristoffersen skal Henrik trene alene fram til 1. oktober. Han sier det har vært en langvarig prosess for å få på plass den gjeldende avtalen.

- Det var det. Det pågikk noen måneder. Ola Evjen, lederen i alpinkomiteen, tok initiativet i mars, også begynte vi å snakke om hvordan framtida skulle se ut. Da ble vi enige til slutt, og så ble det slik det er forespeilet nå, sier han.

Alpinlandslaget har vært samlet i flere uker og startet forberedelsene til en ny sesong i bratte bakker rundt omkring i Europa og Nord-Amerika. Der har ikke Kristoffersen vært til stede. Han har sin base i Salzburg i Østerrike.

Nye kompiser

Rælingen-gutten har trent med flere av landslagsutøverne fra ung alder. I og med at han nå kjører et individiduelt opplegg, blir det ikke like mye av det som tidligere. I Saøzburg har han funnet nye bekjentskap - blant annet noen norske fotballstjerner.

- Jeg har blitt litt kompis med Fredrik Gulbrandsen, det har jeg. Nå bytter han vel klubb. Erling Braut Haaland har kommet dit, så jeg har tekstet litt med ham. Siden jeg ble ferdig med sesongen har de vært veldig opptatt, og han dro jo også på U20-VM, og har vært hjemme i Norge etter det. Så jeg har ikke tilbrakt så mye tid med ham. Men Gulbrandsen har jeg tilbrakt en del tid med, sier Kristoffersen, som vedgår at det er viktig å ha et sosialt liv på utsida av alpinten.

- Jeg har fått litt østerrikske venner der og bekjente. Jeg trives veldig, så det går fint.

Klubben som Gulbrandsen har spilt for og som Haaland fortsatt er i eies av Red Bull - selskapet Kristoffersen er sponset av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer