Takker Gud for scoringen

Fire minutter før full tid ble innbytter og debutant Madiou Konate den store helten på Molde stadion.

MOLDE (Dagbladet): Elegant rundet han LSK-keeper Claus Reitmaier og ga Molde 2- 0 på Røkkeløkka.

Senegaleseren var den store helten i Molde-garderoben etter kampen. Alle ville gratulere debutanten som fikk en drømmestart for sin nye klubb. Det er ekstrener Reidar Vågenes som skal ha æren for å ha fått Konate til Molde. På sin spionreise i utlandet fant han fram til senegaleseren som scoret 13 mål på 22 kamper i toppserien i Syria.

Spilt for U21

-  Jeg var nest beste toppscorer i Syria sist sesong. Laget jeg spilte for, vant serien. Jeg har også spilt på U-21 for Senegal, sier en svært glad Konate til Dagbladet.

I garderoben strålte han sammen med lagkameratene.

-  Det var fantastisk deilig å score i debuten. Jeg takker Gud for scoringen, sier han. Etter bare ti sekunder på banen, etter sitt innhopp i det 64. minutt, fikk senegaleseren gult kort av dommer Tom Henning Øvrebø.

Snart til Norge

-  Det var helt greit. Jeg var en smule overtent, gliser Madiou Konate.

Nå skal han på ferie til Senegal. Der venter kone og to barn.

-  Jeg gleder meg til å treffe familien igjen, og forhåpentligvis kommer de til Norge snart, sier han.

Mens Molde-trener Bo Johansson var strålende fornøyd med innsatsen og seieren til sine gutter, var Lillestrøm-trener Uwe Rösler sint og oppgitt. Flere av spillerne fryktet ekstratrening på Åråsen.

Det var en av Kanarifuglenes beste spillere, Kasey Wehrman, som kom nærmest scoring for gjestene. Frisparket fra tjue meter hadde retning krysset, men Molde-keeper Lars Ivar Moldskred leverte en praktredning.

Deilig å vinne

For den hjemvendte Daniel Berg Hestad ble kampen et slit, men han strålte i badekaret i garderoben etterpå.

-  Deilig å vinne. Nå ser vi oppover på tabellen, sier en dyktig sliten Berg Hestad.

GLAD MÅLSCORER: Madiou Konate fra Senegal scoret i debuten sin for Molde. - Det var fantastisk deilig å score i debuten, sier Konate.