Takker Hallvar Thoresen

LILLESTRØM (Dagbladet): Fjorårskometen Espen Søgård (22) var en skygge av seg sjøl helt til Hallvar Thoresen returnerte til LSK i midten av august. I går var Søgård banens beste. - Hallvar har tatt tak i meg, sier han til Dagbladet.

Før Hallvar Thoresen takket for seg i Skeid, og kom tilbake til Åråsen, hadde Lillestrøm tapt åtte av de ni siste kampene. Siden Thoresens comeback som Arne Erlandsens assistent har det blitt tre seirer og en uavgjort.

- Tidligere i sesongen fikk vi ikke til det offensive spillet. Det ble for mange lange løp hjemover for oss på midtbanen. Nå har vi fått god balanse på midtbanen, og vinner flere andreballer istedenfor å løpe hjem til 16-meteren. Det ble for mye enmannsjobbing før, sier Søgård.

- Hallvar har tatt tak i dette, og sagt at sånn og sånn skal det være. Nå fungerer vi som et kollektiv igjen. Der var vi for dårlige før, sier midtbanemotoren, som i går løp et par mil - de siste 20 minuttene med krampe. Søgård reduserte Runar Berg til ingenting.

- Dette var nok en av mine beste kamper i år. På slutten knøt det seg i begge beina hver gang jeg gikk ned i en takling, men jeg hadde ikke lyst til å gi opp, sier han.

- Blindspor

Pål Strand har også blomstret de siste kampene. Han er enig i Søgårds vurdering av Thoresens betydning.

- Hallvar har helt klart vært viktig. Han har bidratt til å få midtbanen til å fungere igjen. Tidligere lå vi for spredt på midtbanen. Det ble lett å spille mellom oss, sier Strand.

Sjøl sier Hallvar Thoresen dette om hva han har tatt tak i:

- Jeg så kampen mot Molde (kampen før Thoresen kom tilbake, LSK tapte 2-0 hjemme, red.anm.). Der var det helt tydelig at midtbanen var inne på et blindspor. Det er lett å gå seg vill, og ikke skjønne hva de bør gjøre, sier Thoresen.

- Hodeløst

Dette har han påpekt:

- Avstandene mellom midtbanespillerne var for store. Dessuten blåste vi av for mye folk framover. Det ble litt hodeløst. Kantene lå for bredt, og Espen Søgård gikk for høyt opp. Når oppspillene bakfra ikke var bra nok, og ballen kom i retur, ble Magnus Kihlberg liggende aleine på midten, sier Thoresen.

Han roser spillernes vilje til å justere seg raskt inn.

- Dette er gode spillere, og de tok det raskt. Nå ligger laget kompakt igjen. Dette handler om basistenking, sier han.

I går fungerte resepten perfekt. LSK hadde full kontroll på midten. Men for spissene fungerte det dårligere. Først da Frode Kippe dempet Uwe Röslers sleivskudd, og sendte ballen i motsatt hjørne bak en utspilt Tor Egil Horn, ble det ro i rekkene. Seks minutter seinere fikk Rösler fulltreff på halvvolley på innbytter Winsnes' innlegg. Da var Glimt tomme.

- Vi har fortsatt fire cupfinaler igjen. Årsaken til at vi har tatt ti poeng av tolv mulige? Økt treningskvalitet på grunn av de nye spillerne etter ferien, sier Arne Erlandsen.