Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker legeforeldrene for helsa

Uhrenholdt Jacobsen nummer seks. Sjevtsjenko vant 10-kilometeren.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (21) imponerte igjen i Canmore og benyttet muligheten til å takke legeforeldrene.

Hemning-løperen skred respektløst til verks og virket lett og ledig gjennom alle de 10 kalde kilometerne. Det endte med en sterk 6.-plass.

- Dette er absolutt godkjent og gir god selvtillit foran resten av sesongen, Igjen fikk jeg bekreftet at den fysiske formen er bra.

Usikker før start

Løypene i Canmore er harde, kanskje de hardeste av alle i langrennsverdenscupen. Bakkene er bratte, og det er ikke mye rom for hvile.

I utgangspunktet er ikke det favorittløyper for Uhrenholdt Jacobsen. I tillegg kommer høyden opp mot 1500 meter.- En 6.-plass i en slik høyde og i en slik løype er bra. Det favoriserer de mindre og lette løperne, og jeg er ingen av delene. Jeg har aldri vært spesielt god i høyden, men her har det fungert bra.

Håper å holde koken

Uhrenholdt Jacobsen har vært god gjennom hele sesongen. Hun håper å holde ut i resten av løpene også.

NUMMER SEKS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to på sprinten onsdag, og i dag fulgte hun opp med en fin sjetteplass på 10-kilometeren. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
NUMMER SEKS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to på sprinten onsdag, og i dag fulgte hun opp med en fin sjetteplass på 10-kilometeren. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Det bra for de andre jentene også at noen av oss presterer. Nå er jeg snart den eneste på laget som ikke har vært syk. Å unngå sykdom handler mye om flaks og uflaks, men er nok heldig som er vokst opp med legeforeldre. Det har gitt meg et sterkt immunforsvar. Jeg tåler mye. Kanskje jeg ikke tåler alt, men foreløpig har jeg gjort det.

Det virker som hun har sine ord i behold der. Uhrenholdt Jacobsen sto over rennene i Davos, men ellers har hun gått alt denne sesongen. Det bar rett fra Tour de Ski til Canada. Og etter Canada venter NM.

Det programmet kan ta knekken på noen hver.

Rask Sjevtsjenko

Ukrainske Valentina Sjevtsjenko var i en klasse for seg fredag og vant hele 30 sekunder russiske Jevgenia Medvedeva.

Justyna Kowalczyk tok sin tredje pallplassering av tre mulige i Canmore med å bli nummer tre.

Uhrenholdt Jacobsen var bare 20 sekunder bak sølvplassen, mens det var 51 sekunder opp til vinneren Sjevtsjenko.

Kristin Størmer Steira ble nummer 19, ett og et halvt minutt bak vinneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media