Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker mamma Trine

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): I tolv år har Trine Haltvik (33) drømt om og kjempet for gull på landslaget. I år er drømmen kanskje i ferd med å bli en virkelighet - og så kommer det noen frekke unge jenter, tar snarveien og kan sikre seg gullet etter bare noen måneder for Norge.


JULESTJERNER SOM VARER: Etter storspill under EM kan både Mia Hundvin og Else-Marte Sørlie sikre seg norges første Internasjonale Håndballgull.

- Jeg gikk i barnehagen da Trine debuterte på landslaget, sier Else-Marte Sørlie (20), strekspilleren som har knalldebutert i et internasjonalt mesterskap.

For Else-Marte og den andre super-debutanten Mia Hundvin (21) er Norges første medalje, bronse fra VM i 1986 nettopp her i Nederland, en nokså fjern historie.

- Jeg husker at Trine og de andre på laget løp med det norske flagget rundt banen, minnes Else-Marte.

- Jeg husker begivenheten, ikke noe mer enn det, sier Mia.

Men noen generasjonskløft på landslaget er det vanskelig å snakke om.

- Jeg synes Trine er mer og mer ungdommelig, nesten friskere enn oss noen ganger, mener Else-Marte.

Frekk ungdom

I kampen mot Danmark var begge kjempeglade for at Trine fortsatt holder på, som den eneste av det nesten legendariske bronselaget.

- Det gjorde sinnssykt godt da Trine kom inn og laget de to målene sine.

- Da tenke jeg: Takk, mamma...
Det er Mia som skyter inn dette, i den frekke stilen som hun heldigvis også beholder på banen.

Playboy-Mia

Bergensjenta har vært mer beskrevet enn noen andre på dagens landslag før hun i det hele tatt presterte noe på banen.

- Jeg brukte bergensk ironi i et svar om bilde for Playboy. I dag skjønner jeg at det burde jeg ikke ha gjort. Ironien gjør seg ikke på trykk for østlendingene, for de forstår ingenting av det, ler Mia.

Hun håper nå at det er slutt med omtalen som Playboy-Mia.

- Kom igjen om ti år med det. Nå vil jeg helst være Håndball-Mia.

- Jeg kan faktisk ikke bare være stor i kjeften. Jeg har her i EM vist at jeg også kan spille håndball, og det er det mest tilfredsstillende for min del, forteller Mia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling