Takker noble engelskmenn

Maradona tror bare England ville latt ham score supermålet i VM-kvartfinalen i 1986.

Det argentinske ballgeniet gikk alene fra egen banehalvdel og driblet av halve det engelske laget før han scoret det andre målet i Argentinas 2-1-seier. Etter manges mening var det tidenes scoring.

- Jeg takker England for at jeg fikk score mitt beste mål i en så viktig VM-kamp. Jeg tror ikke jeg ville fått gjøre det mot noe annet lag, for de ville felt meg før jeg kom til straffefeltet, sier Maradona i dokumentarprogrammet «Fotballens historie» som skal vises senere i år.

Det er avisen Sunday Telegraph som skriver dette.

- Engelske fotballspillere er sannsynligvis de ærligste og nobleste i verden. Ikke misforstå, de takler hardt, men de går etter ballen. Når de ikke har sjanse til å nå den, respekterer de reglene og tar ikke mannen. Det er noe vi søramerikanere ikke forstår, sier Maradona.

Argentineren scoret begge sitt lags mål i kampen, og de er begge blant VM-historiens mest berømte - av stikk motsatte årsaker. Det første bokset han nemlig inn med hånden. Etterpå sa han at det var «Guds hånd» som scoret.

Maradona sier i dokumentarprogrammet at han beundrer de engelske spillerne også for måten de tok tapet for.

- De viste meg respekt da de gratulerte meg, særlig Glenn Hoddle og Terry Fenwick. Men unntaket var Peter Shilton. Han kalte meg uærlig. Slik var Shilton, sier han og spør retorisk hvordan den engelske keeperen ville handlet om rollene var ombyttet.

- Om ballen var over linjen, og Shilton slo den vekk uten at dommeren så at den hadde vært inne, ville han da gått til dommeren og fortalt at det var mål?

(NTB)

KUNNE BLITT STANSET: Maradona tror andre lag ville vært fristet til å felle ham midt i dribleserien. Her blir han felt under en vennskapskamp i Mexico i mars.