Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker pappa og Teitur

Hadde det ikke vært for pappa Jusuf og Teitur Thordarson hadde ikke Eldar Hadzimehmedovic scoret historiske seks mål for Lyn i går. Da hadde han spilt for Strømsgodset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STABEKK/ULLEVAAL (Dagbladet): Mamma Gordana satte fram kaka. Pappa Jusuf satt i sofaen og struttet av stolthet da Eldar (18) kom hjem fra sitt livs mest vanvittige fotballkveld i går. Sønnen scoret samtlige mål for Lyn - ekte hattrick i begge omgangene - i returoppgjøret mot Runavik fra Færøyene. Da Dagbladet kom på besøk, gjorde de seg klar til å se kampen på video. Det var liksom ikke til å tro - før de fikk sett det på nytt.

- Det var rart å se på. Jeg er veldig stolt, sier Jusuf.

- Jeg har veldig mye å takke pappa for. Det var han som fikk meg til å være tålmodig og komme tilbake da jeg var overtrent for to år siden. Han har peiling på fotball. Jeg hører mye på ham fortsatt, sier Eldar.

- Men nå er det viktig at Eldar kommer ned på jorda igjen fort. Han kunne faktisk scoret et par mål til i dag, og det er kamp mot Stabæk på søndag, sier Jusuf.

Norsk rekord

Nøkternheten preger både far og sønn. Mamma Gordana er den som viser følelsene på dagen da Eldar Hadzimmemedovic skrev seg inn i fotballhistorien. Odd Iversen og Jan Fuglset har scoret seks mål i samme kamp i norsk fotball før.

- Men dobbelt hattrick er udiskutabel rekord på dette nivået i Norge, sier fotballhistoriker Kåre Torgrimsen fra Stavanger.

I farta kommer han bare på en europacupkamp overhode der en spiller har scoret seks mål: I 16-1-seieren til portugisiske Sporting Club over Apoel fra Kypros scoret Mascarenhas seks mål - i 1963.

- Men det var heller ikke dobbelt hattrick, sier Torgrimsen og legger til at Apoel slo ut Gjøvik-Lyn 6-0 i runden før. - Et av de svarteste øyeblikk i norsk fotballhistorie.

Ned på juniorlaget

Hjemme i sofaen løfter pappa Jusuf haka ytterligere ett hakk når han får høre at Eldar har satt rekord. Familien fra Bosnia flyttet fra Tulsa i Bosnia da Eldar var elleve år.

- Vi kom ikke på grunn av krigen. Det var økonomiske årsaker til at vi kom, presiserer Jusuf.

For Eldar begynte livet på fotballbanen for alvor da han meldte overgang fra Bærum til Lyn som 16-åring. Han kom rett inn i A-stallen, trente seg fullstendig i senk i 2001 og endte opp med å spille hele fjoråret på juniorlaget.

- Jeg følte at jeg var god nok til å spille på A-laget, men trolig var det bra for meg å ta det med ro.

Overtalt av Teitur

Før årets sesong var han på nippet til å forlate Lyn. Teitur Thordarson fikk ham til å bli.

- Uten Teitur hadde jeg ikke spilt for Lyn nå. Jeg hadde tilbud fra Strømsgodset, men Teitur sa han hadde trua på meg. Samtidig mente han det var viktig å matche meg forsiktig, sier Eldar - som istedenfor Strømsgodset utvidet kontrakten sin med Lyn til 2006.

Forsiktig

Thordarson har holdt ord - og har matchet han forsiktig. I år har Eldar bare fått små innhopp, og faktisk bare startet en kamp tidligere, borteseieren 0-1 mot Tromsø 15. juni - siden har ikke Lyn vunnet i Tippeligaen.

- Men nå håper jeg å få spille mot Stabæk på søndag, sier han.

Han håper å få spille for Norge også med tida.

Eldar Hadzimehmedovic spilte for U-19-landslaget til Bosnia i fjor, men har nå valgt å søke om norsk pass.

STOLTE FORELDRE: Mamma Gordana og pappa Jusuf sørget for fest i stua da sønnen Eldar kom hjem fra Ullevaal etter målkalaset. - Vi er veldig stolte, sier foreldrene.