Takker Sollied

HAUGESUND (Dagbladet): FK Haugesund - Bodø/Glimt 5- 4 Haugesund var klart best i går, men har uansett hatt en overraskende god sesong. Kaptein Ola Haldorsen gir RBK-trener Trond Sollied mye av æren.

Etter å ha mistet fem strateger i spillerstallen siden i fjor sommer, går Glimt motstrøms i norsk fotball. Femteplassen i årets Tippeliga er i lomma:

- Det er ingen tvil om at den spillefilosofien Trond innførte, er hovedårsaken til at vi år etter år gjør det godt i Tippeligaen, sier Haldorsen.
Han snakker om den samme filosofien som Nils Arne Eggen innførte i Rosenborg, og som Sollied tok med seg da han reiste nordover foran 1992-sesongen. Det førte først til opprykk til Tippeligaen, sølv og cupmesterskap året etter.

- Vi kommer aldri til å få økonomi til å kjøpe fra øverste hylle, og da må vi ta vare på talentene, sier Haldorsen.
Årets kaptein blir assistent-trener neste år. Øystein Gåre, som neste år skal ha ansvaret for spillerutvikling, overlater trenerstolen til Raufoss-trener Dag Opjordsmoen.

- Det tror jeg kan bli svært fruktbart. Dags styrke er entusiasme, og når spillefilosofien ligger i bånn, tror jeg vi kan nå langt til neste år, sier Haldorsen.