Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker Solskjær etter konas fortvilte kamp

- Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, sier tidligere Molde-spiller Joshua Gatt til Dagbladet.

FRA LYKKE TIL SORG: Joshua Gatt og kona Melissa går gjennom sine verste dager. Hun er rammet av kreft. Foto: Privat
FRA LYKKE TIL SORG: Joshua Gatt og kona Melissa går gjennom sine verste dager. Hun er rammet av kreft. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joshua Gatt (26) og kona Melissa (25) befinner seg i en fortvilet situasjon. Hun er blitt diagnostisert med en sjelden og alvorlig kreftsykdom.

Gatt spilte i Molde fra 2011 til 2016. Nå er amerikaneren arbeidsledig og har gått ut på sosiale medier og spurt om økonomisk hjelp for å redde kona. I skrivende stund har han fått inn over 520.000 kroner.

Blant bidragsyterne er Ole Gunnar Solskjær og tidligere lagkamerater i Molde.

HELT PÅ AKER STADION: Joshua Gatt (t.v.) spilte i Molde fra 2011 til 2016. Nå takker han for støtten fra trener Ole Gunnar Solskjær og klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HELT PÅ AKER STADION: Joshua Gatt (t.v.) spilte i Molde fra 2011 til 2016. Nå takker han for støtten fra trener Ole Gunnar Solskjær og klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Molde og Solskjær har vært svært støttende i en ekstremt vanskelig periode. De har vært der emosjonelt og finansielt. Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er. Alt fra spillere til trenere og støtteapparat: De har vært helt fantastiske. Virkelig, sier Gatt til Dagbladet.

- Super gutt

Dagbladet omtalte saken på nett i går og i papiravisa i dag.

- Josh er en super gutt som har hatt mye uflaks i fotballkarrieren. Han fortjener ikke dette utenfor fotballen. Vi er nok med og bidrar hele gjengen. Så får vi håpe at de finner ut av det, sier Solskjær.

Til Dagbladet forteller Gatt hvor utrolig glad han er for støtten fra sin tidligere klubb. Konas sykdom ble kjent for et større publikum da han selv gikk ut på sosiale medier og lurte på om folk kunne støtte dem.

Han skrev:

- Min kone og jeg har akkurat mottatt nyheter som vi aldri kunne forberede oss på. Hun er diagnostisert med en sjelden type kreft i thymus (organ bak brystbeinet). Dette kunne ikke kommet på et verre tidspunkt.

- Jeg er for tida arbeidsledig og prøver å få meg jobb som fotballspiller. Dette har vært jobben min de siste åtte åra. Kreften har spredt seg og nå er det bare behandling som gjelder. Jeg ønsker å bli gammel med min store kjærlighet.

Bor i USA

Gatt gikk til Minnesota United da han sluttet i Molde for to år siden. 26-åringen var mye skadet. Nå bor han og kona i USA. Til Dagbladet sier han:

- Vi prøver å se positivt på situasjonen. Vi tror at vi kan vinne over kreften, vi tror at vi kan vinne denne kampen. Støtten vi har fått hittil kan beskrives med ett ord: Utrolig! Folk over hele verden bidrar, slik at hun kan redde livet.

Gatt fortsetter:

- De neste dagene handler om å kartlegge hva vi egentlig kjemper mot og lage en plan for hvordan vi skal vinne denne kampen. Straks vi har en oversikt, går vi i gang med kampen.

Gatt opplyser at han har prøvespilt for Chicago Fire i Major League Soccer.

- Jeg håper på det beste. Akkurat nå er jeg uten kontrakt, men det er min minste bekymring. Helsa til kona mi kommer først. Uansett hva som skjer, er det viktigst at hun blir frisk.

Kan kureres

Om kreften som har rammet kona skriver nettstedet omhelse.com:

- Kreft i thymus-kjertelen er en sjelden sykdom. Men hvis det skjer, bør den behandles i tide. Med riktig behandling til rett tid kan kreften kureres.

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er blant dem som har engasjert seg i Gatts skjebne.

På Twitter skriver han:

- Kona til min tidligere lagkamerat og venn er blitt diagnostisert med kreft. Alle bidrag vil være til stor hjelp for dem, sånn at de kan få den hjelpen de trenger. Jeg krysser fingrene for dere begge og at dere vil vinne denne kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!