Takker Teitur for suksessen i Vålerenga

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal - Vålerenga 1-1. Han er Vålerengas redningsmann, men Kristen Viikmäe (21) takker Brann-trener Teitur Thordarson for at han har blitt en notorisk målscorer.

- Teitur har lært meg det meste jeg kan om fotball i dag, og ga meg tilliten jeg trengte for å bli en god spiss. Det er jeg ham evig takknemlig for, sier estlenderen til Dagbladet på flyplassen i Sogndal - et par timer etter at han nikket inn utlikningen til 1-1 mot Sogndal i går. Målet gir Vålerenga et godt utgangspunkt foran returmøtet på Ullevaal stadion kommende mandag.

Redningsmann

Den unge estlenderen har for andre matchen på rad framstått som Oslo-klubbens redningsmann i kampen mot nedrykk. Det var Teitur Thordarson som oppdaget og hentet den hengslete angriperen til storklubben FC Flora Tallin - og som omskolerte ham fra kantspiller til djevelsk spiss. En rolle hvor han i fjor scoret 12 mål på 16 kamper, tross tre måneders skadeopphold. Det var også Teitur som ga Viikmäe landslagsdebuten for Estland allerede som 17-åring. - Kjempehyggelig at Kristen setter pris på meg. Han er fantastisk god, og Vålerenga kan glede seg: Han har mer inne, sier Brann-trener Thordarson.

- Viktigste mål

Gårsdagens fulltreffer på Fosshaugane beskriver Viikmäe som sin hittil viktigste scoring. - Jeg har nok aldri scoret et mål som kan bety så mye. Hvis denne scoringen betyr at vi ikke rykker ned, vil jeg glede meg over det lenge. Men først må vi gjøre unna jobben i returmøtet. Håper jeg blir frisk nok til å spille, sier han. I går trosset estlenderen nemlig et vondt lår og tett nese for sin nye arbeidsgiver. - Jeg følte at klubben trengte meg. Akkurat nå er låret så ille at jeg ikke engang klarer å skyte. Forhåpentligvis blir jeg bra i tide, sier Viikmäe.

Advarsel

Vålerenga-trener Tom Nordlie advarer spillerne mot å tro jobben er gjort med 1-1 i Sogndal. - Selvsagt er jeg fornøyd med utgangspunktet foran returkampen, men Sogndal er et godt lag som er i stand til å slå oss på Ullevaal, sier Nordlie - som i løpet av sine 14 år som trener aldri har vært med på nedrykk.

<B>REDDET VIF:</B> Kristen Viikmäe utliknet for Vålerenga mot Sogndal i går.