Takker Thomas

Så det litt kjent ut da Lars Berger sprintet forbi Bjørndalen & Co på søndag? Jo da: Berger har lært taktomslag av den aller beste på området - Thomas Alsgaard.

Den abdiserte langrennskongen har trent med skiskytterne denne sesongen og bidratt med råd og vink der han har sett forbedringspotensial. Det har Lars Berger dratt nytte av.

- Jo da, det har helt klart hatt betydning, innrømmer mannen som parkerte OL-vinnerne Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold på vei inn til sølv på fellesstarten under VM.

- Hva har du lært?

- Masse. Blant annet taktomslag i forskjellige typer terreng. Selv er han jo fryktelig god i lett terreng. Thomas har gått bak og gitt råd når vi har vært ute og trent, forteller Berger.

Skøytespesialist

På tremila under NM i februar i fjor ble Thomas Alsgaard slått med fire og et halv minutt av Berger - som vant. Seinere samme måned innkasserte Alsgaard to VM-gull. Det sier selvfølgelig aller mest om Alsgaard, men også litt om Bergers kapasitet.

Nå er skiskytteren antakelig blitt en enda bedre langrennsløper. Derfor er langrenns-VM i februar neste år et naturlig mål.

- Kommer du dermed til å forberede deg annerledes før neste sesong?

- Nei, vi skiskytterne trener mye skøyting allerede. Hardt. Det er jo vi som er spesialistene til å skøyte, sier Berger. Og fleiper overhodet ikke.

- Har ikke noe av æren

Thomas Alsgaard selv ønsker ikke å ta noe som helst av æren for Bergers suksess.

- Når Lars går fort på ski, er det han som er god. Og det er hans fortjeneste når han får en masse råd og klarer å lytte til de gode og vrake de dårlige, sier Alsgaard. Som ikke desto mindre er full av lovord om Berger:

- Han har fantastiske egenskaper som skiløper. Jeg liker at han unngår å henge seg opp i detaljer, men bare trår til og sørger for å gå fort på ski. Det er trøkk i det han gjør. Det gjør at det er artig å se ham gå, sier den pensjonerte VM- og OL-mesteren.

Alsgaard har ikke lyst til å vurdere hvilke sjanser skiskytteren ville hatt mot en maksimalt skjerpet langrennselite.

- Men det hadde vært spennende å se Lars stille opp, i god form. Om han ville ha vunnet eller blitt nummer ti, er imidlertid umulig å si. Allerede søndag kveld sendte langrennstrener Krister Sørgård noen meldinger til skiskyttertrener Roger Grubben om Berger. I begge leirer viser man fortsatt lutter velvilje overfor skiskyttere som ønsker å satse på flere hester.

SKISKØYTER: Lars Berger koster forbi Ole Einar Bjørndalen på den siste delen av søndagens fellesstart under VM i skiskyting i Oberhof. Nå ønsker Berger å prøve seg mot verdens beste spesialskøytere, under VM i langrenn neste år.