Takker Thor for proffplass

Mads Kaggestad (25) blir lagkamerat med Thor Hushovd (24) i Credit Agricole etter at Hushovd har insistert på å få ham inn i laget.

- Jeg ønsket meg en nordmann og en kamerat på laget, og har stått på for å få ham inn, sier Thor Hushovd til Dagbladet. Og når Hushovd snakker, lytter Crédit Agricole-ledelsen.

- De hører på meg nå, men det skulle bare mangle etter etappeseieren i Tour de France, sier Hushovd.

Mads Kaggestad vet veldig godt hvem han skal takke for sin kommende profftilværelse.

- Thor tok initiativet til at jeg skulle bli Crédit Agricole-rytter. For meg betyr det hardere satsing, og at jeg endelig kan leve ordentlig av syklingen, sier 25-åringen. Mads Kaggestad er sønn til Johan Kaggestad, som i sin tid var trener for løperessene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.

- Jeg vet ikke helt hva jeg har i vente, men det blir garantert mye hard jobbing. Mye hardere enn det jeg er vant til, sier Kaggestad som regnes for å være en kriger på sykkelsetet.

Nå flytter Mads Kaggestad til Sør-Frankrike, like i nærheten av der Thor Hushovd bor.

- Jeg har savnet en å trene med på proffnivå. 30 timers trening i uka aleine kan være tungt, sier Thor Hushovd, som har stor tro på Kaggestad.

HAR EN DRØM: - Den store drømmen er å få være med i Tour de France, men jeg lar meg ikke vippe av pinnen om det ikke skjer første året, sier nybakt sykkelproff Mads Kaggestad.