Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takker trenerne

HAMAR (Dagbladet): - Lykke til i VM, Ådne. Nå er resten opp til deg sjøl, sier landslagstrener Tom Erik Oxholm og klubbtrener Vidar Finsand. I Vikingskipet får 27-åringen bruk for alt de to har lært ham. - De har mesteparten av æren for at jeg kan kalle meg en god skøyteløper, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Ådne gikk fort før også. I 1992 ble det sølv på 1500 meter under OL i Albertville.

- Men tidligere gikk jeg fort bare når jeg var i toppform. Jeg trodde alt dreide seg om fysikk, sier Ådne Søndrål.

Foredlet Ådne

- Jeg slurvet med den tekniske biten. Men da Vidar og Tom Erik overtok ansvaret, måtte jeg lære betydningen av å gå riktig på skøyter. Uten dem ville jeg aldri vært der jeg er i dag.

- Vi høster bare fruktene fra Ådnes solide grunnlag. Johs. Grimseth, Hans Trygve Kristiansen og Svein Håvard Sletten gjorde grovarbeidet sammen med løperen. Ådne hadde ikke så mye mer å hente fysisk. Vi mente han burde perfeksjonere seg teknisk, sier Oxholm.

Han mener framgangen skyldes vel så mye at Ådne Søndrål er blitt eldre og fått skøyteløpinga inn i et bredere livsperspektiv.

- Fant ro

- Gutten gjorde det meste riktig før også. Etter hvert som han ble eldre, fant han mer ro med seg sjøl. Da han fikk familie og barn, ble ikke skøytene det viktigste. Nå tenker han mye riktigere i måten å være toppidrettsutøver på, sier Oxholm.

- Ikke mester i år

- Jeg fikk en aha-opplevelse da jeg forsto hva teknikken betyr, sier Ådne Søndrål nærmest spørrende.

- Ådne blir ikke verdensmester denne helga. Men kanskje neste år - hvis han sjøl er motivert. Med optimale forberedelser kan han også sette verdensrekord på 1000 meter under sprint-VM i Calgary, sier Tom Erik Oxholm.

  • Hvis en løper trekker seg fra VM, står Ids Postma først på lista over innhoppere. I går gikk det rykter om sykdom i den italienske troppen. Kanskje Postma får gå på Hamar likevel?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media