Takket for seg

I fortvilelsen måtte Pavel Nedved tenke seg nøye om før han orket å ta kapteinkollega Theodoros Zagorakis i hånda etter sjokktapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han sto med bøyd hode og lurte på hvordan det var mulig, Pavel Nedved, da AEK Athen-spiller Zagorakis kom og bød fram lanken for å takke for kampen. Nedved nølte, men kom opp med høyrehånda etter noen sekunder.

Og det som kunne virke som en usportslig gest, var til å skjønne. For allerede etter 39 minutter i første omgang var EM slutt for Nedved. Han ble skadd i det høyre kneet da han kolliderte med Costas Katsouranis etter 33 minutter.

Fortvilet

Nedved ble båret av banen, men haltet innpå igjen tre minutter seinere. Like lenge gikk det før han innså at kampen var over for hans del. Fortvilet hinket han mot innbytterbenken. Vladimir Smicer kom innpå. Tsjekkerne var frarøvet sin mest kreative offensive kraft.

Landslagssjef Karel Brückner ville ikke skylde på tapet av Nedved.

-  Jeg må gratulere Hellas. De var veldig gode defensivt, og de var veldig effektive. Det er et paradoks at på mine tre år og 30 kamper som landslagssjef er dette det første baklengsmålet på hjørnespark, og så kom det i siste sekund, sier Brückner.

Ingen trøst

For Nedved var det ingenting som kunne trøste. På nytt røyk en finale for Juventus-spilleren som for to år siden satt på tribunen under Champions League-finalen og så lagkameratene tape for AC Milan på straffespark. Den gangen var han suspendert for gule kort. Denne gangen sto han med ett gult kort før semifinalen og søkte UEFA om å få det strøket for ikke å risikere en ny finale spolert av gult. UEFA sa nei, og Nedved rakk heller ikke spille så lenge at han kom i fare for å havne i boka til dommer Collina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer