Takket nei til 373 millioner for Gerrard

Liverpool bekrefter bud fra Chelsea.

(Dagbladet.no): I går meldte flere engelske aviser at Chelsea hadde tilbudt Liverpool 373 millioner kroner (32 millioner pund) for Steven Gerrard.

Nå bekrefter Liverpool-direktør Rick Parry overfor BBC at Chelsea har kommet med et konkret tilbud.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått et tilbud fra Chelsea, og at det vil bli avvist av oss, sier Parry.

Budet fra Chelsea er høyere enn den engelske overgangsrekorden, som ble satt da Manchester United betalte Leeds 29,1 millioner pund (339 millioner kroner etter dagens kurs) for Rio Ferdinand i 2002.

Søndag skal Gerrard ifølge engelske aviser ha avbrutt lønnsforhandlingene med Liverpool.

I går ettermiddag møtte Gerrard en toppdelegasjon fra klubben, ledet av Parry og styreformann David Moores. Der fikk han det som ifølge BBC er Liverpools rauseste kontraktstilbud noensinne. Deretter fikk kapteinen beskjed om å gå hjem og sove på det.

Det nye tilbudet skal innebære en ukelønn på 1,2 millioner kroner. I dag tjener han 700 000 kroner i uka. Britiske medier hevder at Chelsea ikke vil gå høyere enn én million i uka, mens Real Madrid, som også er på Gerrard-jakt, skal kunne tilby ham 1,5 millioner hver uke.

Liverpool-manager Rafa Benitez avviste i går alle påstander om at han vil kvitte seg med Gerrard.

TIL CHELSEA? Chelsea-manager Jose Mourinho takker Steven Gerrard for kampen etter den første semifinalekampen i Champions League, som endte 0-0 mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge. Nå jobber Mourinho for å få Liverpool-kapteinen på laget sitt. Foto: Reuters/Scanpix
TIL CHELSEA? Chelsea-manager Jose Mourinho takker Steven Gerrard for kampen etter den første semifinalekampen i Champions League, som endte 0-0 mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge. Nå jobber Mourinho for å få Liverpool-kapteinen på laget sitt. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Sist sesong forsøkte vi tre ganger å snakke med Steve om en ny kontrakt, og han sa at vi var nødt til å vente, sa Benitez under en pressekonferanse der han snakket om Liverpools nye innkjøp.

SOV PÅ TILBUDET: Steven Gerrard forlater treningsfeltet Melwood i går.