PÅ FØRSTESIDA:  Omar Elabdellaoui figurerer i greske overskrifter. - Nei til åtte millioner euro, heter det på førstesida av denne avisa. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ FØRSTESIDA: Omar Elabdellaoui figurerer i greske overskrifter. - Nei til åtte millioner euro, heter det på førstesida av denne avisa. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

- Takket nei til 70 millioner for Omar

- Smigrende.

(Dagbladet): Omar Elabdellaoui (23) har hatt en meget god sesong for den greske toppklubben Olympiakos.

I går ble han nok en gang tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo, som møter Kroatia i EM-kvalifiseringen 28. mars.

- Ting har gått som jeg har villet. Det er veldig motiverende, sier høyrebacken med 13 landskamper.

Med suksess kommer også interessen fra andre klubber. Nylig slo ei avis fast at Olympiakos har takket nei til et tilbud på åtte millioner euro for Oslo-gutten.

- Oxi - nei - het det med krigsoverskrifter.

70 millioner kroner er ikke snaut. Du kan se en kopi av den greske avisas førsteside øverst i denne saken.

- Jeg får med meg at det er interesse. Men jeg kan ikke tenke på det før det blir relevant. Jeg fokuserer på fotballen, påpeker Omar.

- Men naturligvis er det smigrende.

- Hvilke klubber har du hørt om?

- Det vil jeg ikke gå inn på.

Leder serien Olympiakos leder serien og har 61 poeng. Det samme har Panathinaikos, med én kamp mer spilt.

- Jeg har spilt samtlige kamper i Champions League og Europa League. Jeg føler at jeg er blitt en viktig spiller for klubben, sier Omar.

- Hvor stort vil det være å vinne seriegull?

- Som fotballspiller vil du vinne mesterskap og trofeer. Tar vi seriegull, vil det være det første jeg vinner som fotballspiller, sier Omar, som har ei fortid blant annet i Skeid, Eintracht Braunschweig og Manchester City.

Kontrakten med Olympiakos varer i fire år. Selv om han ikke snakker gresk - og klubben består av spillere fra mange nasjonaliteter - klarer han seg godt med engelsk.

Kjenning med lysken Nå ser han fram til det som skal skje med det norske landslaget. Høgmos menn reiser til spanske Marbella mandag. Der skal de lade opp i noen dager, før turen går videre til Zagreb i Kroatia.

- Jeg fikk litt kjenning med lysken. Derfor sto jeg over kampen søndag. Men jeg trener for fullt med laget igjen, og vi har to kamper igjen før landslagssamlingen.

- Jeg gleder meg til vi skal møtes, slår Omar fast.

PS: Kroatia topper gruppe H i EM-kvalifiseringen og har ti poeng. Det samme har Italia, mens Norge ligger på 3. plass med ni poeng.

DUELL:  - Ting har gått som jeg har villet, sier Omar Elabdellaoui (t.v.). FOTO: NTB SCANPIX
DUELL: - Ting har gått som jeg har villet, sier Omar Elabdellaoui (t.v.). FOTO: NTB SCANPIX Vis mer