Nico Rosberg

- Takket nei til 800 millioner

Nico Rosberg var på toppen av Formel 1-verdenen da han vant verdensmesterskapet i 2016, men så ga han seg.

SA NEI: Nico Rosberg forteller at han hadde et konktratstilbud på bordet, som ville sikret han over 800 millioner norske kroner. Foto: Shutterstock editorial
SA NEI: Nico Rosberg forteller at han hadde et konktratstilbud på bordet, som ville sikret han over 800 millioner norske kroner. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi må skru klokka tilbake til 2016, da kjempet Formel 1s to store stjerner, Lewis Hamilton og Nico Rosberg om verdensmestertittelen.

Rosberg slo til slutt sin argeste rival, men så sjokkerte han motorsportverdenen. Den da 31-år gamle tyskeren la opp.

- Sensasjonelt, beskrev britiske Mirror.

- Sjokkerende, skrev The Guardian.

I et intervju med Times denne uka forklarer Rosberg bakgrunnen for avgjørelsen og åpner opp om pengene han takket nei til.

- Jeg ønsket ikke å avslutte som en ingen ønsket lenger. Det var 100 millioner dollar (883 millioner norske kroner) på forhandlingsbordet, som jeg takket nei til, forklarer Rosberg til avisa.

Han forteller at han følte seg ferdig som Formel 1-fører.

- Jeg ønsket et annet liv. Du har ingen fleksibilitet når du er racersjåfør. Det var den beste avgjørelsen for familien min. Jeg ga ikke pengene en tanke, sier Rosberg.

Låste seg inne

Før 2016-sesongen hadde Rosberg tapt mot lagkamerat Hamilton tre år på rad. Etter at engelskmannen gikk til Rosbergs Mercedes-lag var det nemlig han som dominerte duellen dem imellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer