Nico Rosberg

- Takket nei til 800 millioner

Nico Rosberg var på toppen av Formel 1-verdenen da han vant verdensmesterskapet i 2016, men så ga han seg.

SA NEI: Nico Rosberg forteller at han hadde et konktratstilbud på bordet, som ville sikret han over 800 millioner norske kroner. Foto: Shutterstock editorial
SA NEI: Nico Rosberg forteller at han hadde et konktratstilbud på bordet, som ville sikret han over 800 millioner norske kroner. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert

Vi må skru klokka tilbake til 2016, da kjempet Formel 1s to store stjerner, Lewis Hamilton og Nico Rosberg om verdensmestertittelen.

Rosberg slo til slutt sin argeste rival, men så sjokkerte han motorsportverdenen. Den da 31-år gamle tyskeren la opp.

- Sensasjonelt, beskrev britiske Mirror.

- Sjokkerende, skrev The Guardian.

I et intervju med Times denne uka forklarer Rosberg bakgrunnen for avgjørelsen og åpner opp om pengene han takket nei til.

- Jeg ønsket ikke å avslutte som en ingen ønsket lenger. Det var 100 millioner dollar (883 millioner norske kroner) på forhandlingsbordet, som jeg takket nei til, forklarer Rosberg til avisa.

Han forteller at han følte seg ferdig som Formel 1-fører.

- Jeg ønsket et annet liv. Du har ingen fleksibilitet når du er racersjåfør. Det var den beste avgjørelsen for familien min. Jeg ga ikke pengene en tanke, sier Rosberg.

Låste seg inne

Før 2016-sesongen hadde Rosberg tapt mot lagkamerat Hamilton tre år på rad. Etter at engelskmannen gikk til Rosbergs Mercedes-lag var det nemlig han som dominerte duellen dem imellom.

Og da Hamilton vant i 2015, tok Rosberg det spesielt tungt. I intervjuet med The Times forklarer 36-åringen at han låste seg inne på hotellrommet sitt etter Hamilton hadde sikret tittelen.

RIVALER: På tross av at de kjørte på samme lag var Rosberg og Hamilton bitre rivaler. Foto: Shutterstock Editorial
RIVALER: På tross av at de kjørte på samme lag var Rosberg og Hamilton bitre rivaler. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

Rosberg sier at tapet gikk veldig inn på han, men at han også brukte det som motivasjon. Og det fungerte for Rosberg, som i en av de mer dramatiske Formel 1-avslutningene noensinne, slo Hamilton.

- Det kunne ikke vært mer intenst, og det å slå Lewis, i den samme bilen, etter å ha slitt mot han så lenge. Det var bare perfekt, forklarer Rosberg.

Nå har Hamilton fått seg en ny rival på racerbanen

Konkurrerer igjen

Og selv om de to ikke kjemper aktivt mot hverandre på banen, så konkurrerer de fortsatt. For etter at han la opp har Rosberg engasjert seg aktivt i miljøproblematikk og har også startet sitt eget Extreme E series-lag.

Det er en motorsport som bruker spesiallagde elektriske SUV-er til å kjøre løp i øde deler av verden, for eksempel regnskogen i Amazonas eller Arktis. Alle lokasjonene er valgt for å øke bevisstheten rundt klimaendringer.

Og i sportens første løpssesong leder Rosbergs lag over Hamilton sitt etter at to runder er gjennomført.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer