Takket nei til giganttilbud

Friidrettsstjerne og influenser Alica Schmidt følte seg ikke komfortabel.

HAR FLERE MILLIONER FØLGERE: Friidrettstjerne Alica Schmidt. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB
HAR FLERE MILLIONER FØLGERE: Friidrettstjerne Alica Schmidt. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB Vis mer
Publisert

Alica Schmidt (25) er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, og har nesten fem millioner følgere på Instagram og to millioner følgere på TikTok.

25-åringen var en del av stafettlaget (reserve) under Tokyo-OL, og får betalt rundt 7000 kroner i måneden for å være en del av det tyske landslaget. Hun får også litt penger fra klubben hun representerer.

- Det er ikke lett for de fleste tyske friidrettsutøvere å leve av sporten, sier Schmidt.

- Selvfølgelig kan du tjene penger i konkurranser. I de fleste konkurranser tjener du ikke noe, sier hun videre.

Takket nei

Derfor er det gjennom sosiale medier tyskeren tjener nok til å kunne fokusere på idretten ved siden av det å være en influenser. Hun har blant annet samarbeidet med merket Boss tidligere.

Schmidt forteller tyske Bild at hun nylig takket nei til et sekssifret beløp (i euro) for et sponsoroppdrag.

- For to måneder siden mottok jeg er tilbud fra et velkjent merke. Men jeg støttet det ikke hundre prosent. Jeg føler meg ikke komfortabel med det. Jeg hadde fått flere hundre tusen. For én kampanje, sier Schmidt.

Schmidt ble for alvor kjent i 2017 da «Busted Coverage» erklærte henne for å være en kandidat til tittelen «verdens mest sexy friidrettsutøver». Plutselig tok det helt av på Instagram.

Tilfeldig

Schmidt har tidligere fortalt Dagbladet at det er tilfeldig at hun har blitt så populær.

- Først og fremst fordi jeg var heldig. Hvis personen i Busted Coverage ikke hadde funnet profilen min og ikke laget en tweet, er det mange som ikke ville oppdaget kontoen min, sa Schmidt og fortsatte:

- Jeg håper folk liker kontoen min, fordi jeg later ikke som jeg er noen andre enn meg selv. Jeg føler meg mest komfortabel rundt banen og det er der mesteparten av bildene er tatt. Ja, jeg forsøker å legge ut bilder som ser bra ut, fordi Instagram er et visuelt media, men jeg legger ikke ut bilder jeg ikke liker eller som jeg føler ikke er meg.