DEN GANG DA: Både Liverpool og Everton ville gjerne ha kloa i Edvard Sandvik Tagseth da han var 14. Valget endte den gang på Liverpool. Denne saken er fra 2015. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet Vis mer

Edvard Tagseth skal trene med Rosenborg

Takket nei til Liverpool - kan havne i Rosenborg

Den talentfulle trønderen kan vende «hjem». Nå skal han vise seg fram for favorittklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede som 14-åring skrev den talentfulle midtbanespilleren under for storklubben Liverpool. To år seinere flyttet han over til Merseyside, og ble raskt en viktig brikke for Steven Gerrard da han var manager for klubbens U18-lag.

Men etter at den tidligere Liverpool-kapteinen forlot Liverpool til fordel for skotske Rangers, har det gått tråere for frostingen.

Skader

Tagseth har slitt både med skader og lite spilletid, men ble likevel tilbudt ny kontrakt med klubben, ifølge lokalavisa Liverpool Echo.

Den valgte han altså å takke nei til.

Overfor Nettavisen var Tagseths far, Tore Tagseth, klar på at det ikke var økonomiske årsaker som lå bak valget, men fotballutvikling.

- Det er ikke økonomisk, men han ønsker en annen type personlig fotballmessig utvikling. Han har blitt overtrent to ganger og ønsker mer teknikk og offensiv utvikling framover, sier faren til avisa.

- Gleder meg

Nå skal Tagseth altså trene med favorittklubben Rosenborg i påvente av et nytt klubbvalg. Men skal vi tro unggutten selv, signerer han gjerne for trønderklubben om han får muligheten.

- Dette er noe jeg har gledet meg lenge til. Rosenborg har alltid vært klubben min, og når man er fra Trøndelag, er det naturlig. Jeg har vært mye på Lerkendal og sett kamp, sier unggutten til RBK.no, hvor han også understreker at de hvite og svarte er Norges største klubb.

Han utdyper også hvorfor han valgte å takke nei til kontraktsforslaget fra den ferske Champions League-vinneren.

- Det er flere grunner til det. Det går på mangel på spilletid grunnet skader og andre ting, samtidig som jeg følte det var på tide å prøve andre ting.

- Jeg er sikker på at jeg har tatt det riktige valget ved å forlate Liverpool, men det har vært to fine år der også, sier han til Rosenborgs offisielle nettsted.

Sikker

Til tross for at han har hatt en bra kamphverdag i Liverpool, er Tagseth sikker på at han må tilpasse seg nivået som nå venter på Rosenborg-trening.

- Jeg forventer at det blir et nivå opp på det meste, men kanskje spesielt på tempo, sier 18-åringen.

Han skal i første omgang bare trene med klubben, så gjenstår det og se om Edvard Tagseth kan bli en mann for Eirik Horneland.

Den pressede RBK-sjefen har tidligere i sesongen vist at han ikke er redd for å satse på unggutta, og har både gitt Emil Konradsen Ceide og Erik Botheim mye spilletid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer