KLAR FOR RETUR: Gareth Barry ble vist det røde kortet i det første av tre januarmøter mellom Manchester City og Liverpool. Barry kunne endt i Liverpool for noen år siden, men forteller nå hvorfor det ikke gikk sånn.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
KLAR FOR RETUR: Gareth Barry ble vist det røde kortet i det første av tre januarmøter mellom Manchester City og Liverpool. Barry kunne endt i Liverpool for noen år siden, men forteller nå hvorfor det ikke gikk sånn.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Takket nei til Liverpool etter å ha blitt irritert av fansen

Barry hørte sang gjennom tven.

Se kampen hos Dagbladet kl. 20.45: Liverpool - Manchester City i ligacupens 2. semifinale

(Dagbladet): Rafa Benitez' forsøk på å hente Gareth Barry til Liverpool i 2008 har blitt stående som et av Liverpool-fansens verste minner ved spanjolens ellers suksessrike opphold på Anfield.

Historien forteller nå at Barry-frieriet skviste Xabi Alonso ut dørene og til Real Madrid, og som kjent kom Barry aldri på plass som erstatter.

For året etter valgte midtbanemannen i stedet Manchester City, og det er tydeligvis ikke noe han angrer på foran kveldens ligacupreturmøte i Merseyside.

Upopulært
I stedet forteller Barry at Liverpool-fansens reaksjon på overgangsstyret var med på å ta fra ham lysten på rød drakt.

- Jeg husker da overgangssagaen sto på, at jeg satt og så på en Liverpool-kamp. Hjemmefansen sang «Du kan stappe din Gareth Barry opp i ræva», minnes han, ifølge PA.

- Jeg var hjemme, men kunne høre det så vidt. Det satte seg nok litt i hodet mitt, sier Barry.

Rett avgjørelse
I juni 2009 skrev han under en femårskontrakt med Manchester City, og det er ikke noe han har angret på siden.

- Liverpool var fortsatt interesserte da jeg bestemte meg for å gå til City. Jeg tenkte lenge og godt på avgjørelsen, men i samtalene med klubbene føltes det som om City var litt på vei opp, mens Liverpool kanskje hadde en litt tøffere tid, sier Barry.

- Det var ingen lett beslutning, og jeg skrev under basert på løfter - som gis hele tiden i fotball. Men fire år etter sier folk til meg at jeg tok en rett avgjørelse. Liverpool er selvfølgelig en fantastisk klubb med enorm støtte, men jeg vant FA-cupen i fjor, og har spilt Champions League denne sesongen, påpeker han.

Gareth Barry ble utvist da Manchester City slo Liverpool 3-0 i ligamøtet i januar, men var tilbake da Liverpool skaffet et bra utgangspunkt med 1-0 i ligacupsemifinalen for to uker siden.

Barry starter trolig også i returmøtet på Anfield i kveld, der det avgjøres hvem som får spille på Wembley 26. februar.