Takket nei til millioninntekt

For Henning Solberg vil kjøre Ford. -Skal være blant fire på topp i mange VM-runder.

(Dagbladet.no): I dag ble det offentlig, Henning Solberg kjører Ford i WRC-sirkuset de to neste årene.

- Ambisjonen er å være blant de fire beste i mange av VM-rundene. Jeg vet jeg har potenisiale til å gå helt til topps, men vil ikke love  nå når det skal skje.  Det blir deilig å konsentrerere seg hundre prosent om førerjobben uten å tenke på om bilen fungerer, sier storebror Solberg.

Som bedyrer at han  ikke er opptatt av konkurransen med lillebror Petter i Subaru.

- Det er slikt vi leker oss med når vi ragger rundt i en gammel Volvo på jordet hjemme. Ellers snakker vi aldri om sånt. Han er en hvilken som helst konkurrent for meg.  

På en pressekonferanse på Marienlyst i ettermiddag opplyste Solbergs manager, Jim Carlsen, at satsingen på 33-åringen er verd 50 millioner kroner, 25 mill. i både 2007 og 2008.

- Dette er den klart største sponsoravtalen for individuelle utøvere i norsk sport noen gang. Men verken for Henning Solberg eller makker Cato Menkerud betyr avtalen noen økonomisk gullgrave. Begge får fast lønn begge årene, på nivå med en norsk mellomleder - uansett hva resultatene blir, sier Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Takket nei til millioner

For Solberg har takket nei til et mer attraktivt tilbud som førstekjører for et annet bilmerke. Det hadde spart ham for sponsorjakt, og kunne gitt millioninntekter rett på konto de to første årene.

FINNER OG NORDMENN PÅ FORD: Henning Solberg blir Ford-fører neste sesong, akkurat som VM-sølvvinner Marcus Grönholm. Foto: Scanpix/Reuters
FINNER OG NORDMENN PÅ FORD: Henning Solberg blir Ford-fører neste sesong, akkurat som VM-sølvvinner Marcus Grönholm. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det er bedre å være blakk i den beste bilen. Jeg er en vinnertype selv om det ikke alltid synes, og jeg SKAL vinne til slutt, sier Henning Solberg.

Hans Ford-sjef Malcolm Wilson røper store ambisjoner hos sin nye annenfører. - Henning legger ikke skjul på at at jakter på posisjonen som Fords førstevalg etter Marcus Grönholm når han gir seg, sa Wilson på pressekonferansen i dag.

Klar til test

Til uka skal Solberg og Menkerud teste sin nye Ford Focus i Storbritannia. I følge Wilson er det en helt lik bil den Marcus Grönholm skal kjøre neste sesong. Den er mer lettkjørt og skal bli bedre på glatt asfalt enn forrige versjon av Fords skarpeste rallyvogn.

Storebror Solberg skal kjøre samtlige 16 løp i VM de neste årene, og debuterer i sin nye WRC-bil i Rally Monte Carlo i januar.

Verdens raskeste sekretær

Cato Menkerud fortsetter som kartleser.

Eller "verdens raskeste sekretær", som 33-åringen fra Lillehammer kaller det selv.

Takket nei til millioninntekt

Fra før har Ford kontrakt med den finske duoen Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen.

Solberg har denne sesongen deltatt i 12 VM-løp i en Peugeot for Bozian-teamet. Men i 2005 kjørte han også en Ford - årets verdensmestere blant fabrikklagene.

SJÅFØREN, SPONSOREN OG KARTLESEREN: I dag presenterte sjåfør Henning Solberg (t.v.), sponsor Steinar Rorgemoen i Expert og kartleser Cato Menkerud den norske storsatsingen til VM i rally de neste to årene.
FORRIGE FORD: Henning Solberg kjørte også Ford i 2005.
LEK FORELØPIG: Sponsorer har satset 50 millioner kroner på Henning Solberg de neste to årene. Til uka skal han til Storbritannia for å teste sin nye Ford Focus - og i januar er allerede alvoret i gang med Rally Monte Carlo.