Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per Kristian Bråtveit i Djurgården

Takket også nei - forstår ikke kritikken

Landslagskeeper Per Kristian Bråtveit tar avstand fra U21-landslagsdramaet mellom trener Leif Gunnar Smerud, Tobias Heintz, Dennis Johnsen og Rafik Zekhnini.

LANDSLAGET: Forrige høst takket Per Kristian Bråtveit nei til U21-samling. I vår ble han tatt ut i sin første a-lagstropp. - Jeg trodde ikke det kom til å gå så kjapt, sier Bråtveit. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
LANDSLAGET: Forrige høst takket Per Kristian Bråtveit nei til U21-samling. I vår ble han tatt ut i sin første a-lagstropp. - Jeg trodde ikke det kom til å gå så kjapt, sier Bråtveit. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Djurgården-keeper Per Kristian Bråtveit ble for første gang tatt ut til U21-landslagssamling i 2014, året da Leif Gunnar Smerud byttet ut Hønefoss BK med jobb som landslagstrener.

I 2018 valgte haugesunderen derimot å takke nei - det samme som Tobias Heintz, Dennis Tørset Johnsen og Rafik Zekhnini nå velger å gjøre. Heinz, Johnsen og Zekhnini skal være i full klinsj med trener Smerud, men den samme følelsen sitter ikke Bråtveit inne med.

- Det er litt merkelig egentlig. Jeg har aldri opplevd noe slikt før, men de har vel følt at det har vært et eller annet, da, sier Bråtveit til Dagbladet.

Årsaken til at Bråtveit trakk seg i 2018, var en helt annen.

- Jeg trakk meg fordi jeg ble valgt som nummer to, ikke noe mer enn det. Det var bedre for meg å få noen bra treningsuker hjemme, og syntes det var enklere å holde nivået oppe med de jeg vanligvis trente med. For meg var det bare det, sier Bråtveit til Dagbladet.

- Fin trener

Bråtveit forteller at frafallet ble en større sak enn han trodde. Det var jo ingen spesiell grunn til at han trakk seg, annet enn at han ikke ville sitte på benken som andrekeeper, og heller bruke tida godt på å trene seg bedre med klubblaget.

I fire år hadde Bråtveit Leif Gunnar Smerud som trener på landslaget.

- Han er en veldig fin trener, helt utrolig profesjonell og har god peiling på fotball. De hadde ikke valgt en dårlig trener til å trene U21, forsikrer Bråtveit.

Kritikken fra Heintz, Zekhnini og Johnsen gjelder misnøye med Smeruds tilnærming til kamper, kvalitet på treningene og at spillere brukes ute av posisjon. I tillegg skal Smerud ha ment at det har vært splittelser i gruppa, og kommet med spydige kommentarer rettet mot Tobias Heintz.

Uttalelsene vitner om en turbulent periode i U21-landslagsleiren den siste tida. På spørsmål om hvordan stemninga var i løpet av de fire åra Bråtveit var der, har den vært upåklagelig, ifølge ham.

- Jeg var i kullet over Rafik og dem, men tror kanskje Rafik var med oss på noen treninger. Jeg vet ikke hvordan det er nå, men da jeg var der var det en fin gjeng, og det sosiale var jo topp, sier Bråtveit.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

ANALYSE: Dagbladets fotballkommentator, Morten P, analyserer landslaget før de møter Romania tirsdag. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet. Vis mer

Svensk gull og A-tropp

Til tross for at Bråtveit valgte å takke nei til det aldersbestemte landslaget høsten i fjor, tok det ikke lang tid før en invitasjon til a-troppen havnet på døra.

12. mars i år fant landslagstrener Lars Lagerbäck plass til Bråtveit. Da Ørjan Håskjold Nyland måtte stå over grunnet skade, falt dermed tredjeplassen på 23-åringen, som fikk være med på de første EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Sverige.

- Det er en guttedrøm å få være med der, men jeg hadde ikke trodd det gikk så kjapt. Det er under ett år siden jeg sa nei til U21, sier Bråtveit.

Tidligere i år valgte også keeperen å melde overgang fra Haugesund til svenske Djurgården i Allsvenskan. Klubben ligger på førsteplass, med ett poeng fra gull i den siste kampen for i år. Den spilles lørdag borte mot Norrköping.

- Det var få som trodde at vi kom til å være helt der oppe i slutten av sesongen, det er veldig gøy å være med på, avslutter Bråtveit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media