Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takket stopperne for seieren

Sandefjord til semifinale etter sliteseier mot Follo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Follo - Sandefjord 0-1.

(Dagbladet.no): Sandefjord fikk en gunstig motstander da de trakk Follo i NM-kvartfinalen. Vestfoldingene skuslet ikke bort sjansen - takket være et kanonskudd fra midtbanesjef Tommy Knarvik 34 minutter inn i kampen.

Han var nådeløs da Follo-forsvaret klarerte et Mjelde-frispark ut i returrommet, og feide ballen i mål på hel volley fra drøye 20 meter.

Det var nok til å sikre semifinale-plass, i en kamp hvor cupaskeladden Follo var fullt på høyden.

- Dette var ikke moro. Det var en jevn kamp, med mye gi og ta. Det var spennende til siste slutt, men jeg må gi Sandefjord honnør. De putta det ene målet de trengte, sier Follo-trener Erland Johnsen til TV 2.

Konger i lufta

Han fant likevel trøst i at Follo - som ligger nest nederst i 1. divisjon - bød på såpass tøff motstand.

- Vi spiller jevnt mot et godt Tippeliga-lag. Det vi fornøyd med.

SOLID: Birger Madsen, her i duell med Alexander Rosen, var konge i lufta sammen med stoppermakker Fredrik Kjølner. Etter kampen takket SF-trener Tor Thodesen midtstopperne sine for seieren. Foto: SCANPIX
SOLID: Birger Madsen, her i duell med Alexander Rosen, var konge i lufta sammen med stoppermakker Fredrik Kjølner. Etter kampen takket SF-trener Tor Thodesen midtstopperne sine for seieren. Foto: SCANPIX Vis mer

Sandefjord ble presset bakover utover i 2. omgang da Follo jaget utlikning, og hadde en drøss med dødballer. Men midtstopperduoen Fredrik Kjølner og Birger Madsen var konger i luftrommet stort sett hver eneste gang.

Hyllet stopperne

Sandefjord-trener Tor Thodesen takket midtstopperne for at Sandefjord fortsatt har muligheten til å nå sin første cupfinale i historien.

- Det var ikke mye forskjell på lagene. Heldigvis har vi stoppere som kan ta krigen, og takle Follos spillestil. Hadde vi ikke hatt dem hadde vi slitt vanvittig, innrømmer Thodesen overfor TV 2.

Og var høflig nok til å skryte litt av motstanderen.

- Vi rir det av mot en veldig vanskelig motstander. Det blir litt Kardemomme by dette, Erland synes vi er bra, og jeg synes de var bra, smiler Thodesen.

<B>LETTET:</B> - Det var ikke mye forskjell på lagene, innrømmer Tor Thodesen.
<B>MATCHVINNER:</B> Med en vakker volley fra 20 meter sikret Tommy Knarvik Sandefjord en plass i semifinalen.