Takler alle rollene

Mia Hundvin (27) fødte sønnen Teo i april. Rollen som Oslo-borger, mamma og håndballspiller går på skinner.

NORDSTRAND (Dagbladet): I går trente hun med Heidi Tjugum og resten av Nordstrand-jentene.

-  Det er ufattelig deilig å være tilbake. Det har jo gått 10 måneder der jeg ikke har fått brukt kroppen min, sier Mia Hundvin til Dagbladet og strekker ut lårmuskulaturen.

Fotball i hagen

Med et smil om munnen er den profilerte håndballspilleren tilbake med ball i hånda slik vi kjenner henne. I april fikk hun og samboer Terje Håkonsen sønnen Teo. For Mia er kombinasjonen som mamma og håndballspiller slettes ikke vanskelig.

-  Det har funket veldig bra hittil. Så lenge jeg har noen til å å passe han går alt bra, forteller hun.

Formen etter Mias fødsel var mange spente på. Gårsdagens trening viste at Hundvin var ved godt mot og Dagbladet kunne heller ikke se antydning til at hun var kjørt etter treningsøkta. Grunnen er ganske enkel.

-  Jeg synes det er kjedelig å trene alene og har derfor spilt litt fotball hjemme i hagen, sier hun og ler.

Men hvem hun har spilt med vil hun holde hemmelig. Samboer og snowboard-stjerna Terje Håkonsen som spiller for fotballaget Fjellhamar i 3. divisjon er garantert en viktig mot- eller medspiller hjemme i hagen på Bygdøy. Mia selv vil helst snakke om formen etter fødselen.

-  Det er så fint å kunne bevege seg igjen. Det overrasker meg at jeg er i så god form som jeg er i nå. Det jeg mangler er spenst og den siste lille snerten på skuddene mine. Det tar vel en stund før det kommer, men jeg er i rute, forsikrer Hundvin.

Savner København

Etter litt stortrives hun i Oslo.

-  Jeg må innrømme at jeg savner København litt. Men jeg trives i Oslo og jeg kjenner en del folk her allerede. Jeg gleder meg veldig til januar da alt er på plass med håndballen, forteller Mia Hundvin.

Lagvenninnene i Nordstrand er veldig glade for å ha med Mia.

-  Mia er morsom. Det er deilig å ha henne tilbake. Hun kommer med masse erfaring og vet hva håndball dreier seg om, sier Heidi Tjugum.

Keeperen tror dessuten at flere vil se Nordstrand spille håndball nå som Hundvin entrer banen.

-  Mia er en artist som skaper noe ekstra. På trening får hun oss til å le. Dessuten er hun den eneste som tør å si fra til treneren, smiler Tjugum.

-  Trekkplaster

Nordstrands trener Ivica Rimanic gleder seg spesielt til sesongstarten med sin nye storspiller.

-  Mia er et trekkplaster og utfyller laget på en god måte. Det er godt å ha henne i klubben, sier han.

Hundvin er sikker på at hun gir alt for å klare kombinasjonen som mamma og håndballspiller.

-  Det skal nok gå men det må vi se når sesongen tar til. Men nå må jeg nesten gå. Jeg har nemlig en som venter på meg, sier Hundvin og drar med seg treningsbagen før hun haster av gårde.

ENDELIG TILBAKE: Mia Hundvin er tilbake på håndballbanen igjen med litt stivere muskler enn før. - Det overrasker meg at jeg er i så god form, sier hun til Dagbladet.