- Takler medgangen

Vålerenga- Storhamar 4- 3. På overtid avgjorde VIFs Patric Englund mot erkerival Storhamar. Det er ingen tilfeldighet, ifølge trener Petter Thoresen.

- Det vil alltid være tilfeldigheter som kan avgjøre en kamp, men det beste laget vinner til slutt. Dette dreier seg ikke om flaks, dette er evner vi har, mener Vålerenga-sjef Petter Thoresen.

Gutta hans hentet inn Storhamars ledelse mot slutten av tredje periode, og dramatikken på Jordal Amfi ble forlenget. To minutter på overtid spratt pucken i et leggskinn, Patric Englund kom alene med keeper og Vålerenga gjorde som de pleier: De slo Storhamar - for fjerde gang på rad.

Psykologisk overtak

- Det er en bra egenskap å hente inn disse jevne kampene. Vi har trua på oss sjøl og nekter å gi opp. Det er alltid en fordel å vinne, sier Thoresen.

Særlig over Storhamar:

- Det er lenge mellom hver gang de slår oss og vi har fått et psykologisk overtak, men det krever disiplin og skjerping å gjøre det igjen.

Vålerenga har spilt åtte kamper på de siste 14 dagene og Petter Thoresen har vanskelig for å skjule stoltheten over vinnerviljen han ble vitne til på isen i går.

- Jeg er imponert. Gutta var slitne, men ble bare piggere og piggere utover i kampen.

Blaserte

Den utviklingen har Vålerenga fulgt i serien også. Nå har de en klar serieledelse og et par fingrer på sølvtøyet allerede, men i sesongstarten slet de bak topplaga. Det er ikke lett å være best.

- Vi var ikke ydmyke nok i starten av sesongen. Vi var doble mestere og litt for fornøyde. Dessuten måtte en del nye spillere inn i laget, forteller Petter Thoresen.

Nå går alt så mye bedre:

- Vi takler medgangen nå.

Storhamar og co. er herved advart:

- Nå skal det bli vanskelig å ta oss, sier Petter Thoresen.

<B>MATCHVINNER: </B> To minutter ut i forlengningen fikset Vålererengas Patric Englund lagets fjerde seier på rad over favorittofferet Storhamar.