Takles av skattefuten

David Beckham er i britiske skattemyndigheters søkelys, fordi han får spesialbetaling for imagen sin.

I går var Beckham på tribunen med gipset fot da Manchester United spilte 2-2 mot Leverkusen. Sjøl må han opp mot en like tøff motstander i skattefuten.

26-åringen skal sjekkes i sømmene fordi myndighetene tror han er i ferd med å utnytte et smutthull i de britiske skattereglene.

Når Beckham skriver en ny kontrakt med United, får han omlag 60 millioner kroner i året. Pengene som betales for klubbens bruk av imaget hans, og blir utbetalt til fotballstjernens eget selskap.

Dette bekymrer myndighetene som trolig vil bruke Beckham som en test på lovligheten av å dytte ekstraordinær lønn inn i egne selskaper, skriver London Evening Standard.

I Beckhams tilfelle vil firmabeskatningen føre til at fotballspilleren bidrar med hele 2,7 mill. kroner mindre i skatt.

- Faktisk kan rådgiverne hans prøve å presse enda mer ut. Jobben deres er å smyge seg rundt skattereglene så mye som mulig. De vil skru som Beckham, for å si det sånn, sier skatteekspert Maurice Fitzpatrick til avisa.

Totalt vil Beckham tjene langt mer enn de 60 millionene han får av United i lønn. England-kapteinen har masse private sponsorer, den siste ble klar i går.

I august vil Beckham være å se på små Nindtendo-skjermer Storbritannia rundt. Han spiller hovedrollen i spillet «Go Go Beckham», der han kjemper mot den onde Mr. Woe på fotballøya.

- Beckham er en sjelden sportsstjerne som kan brukes og gjenkjennes også i tegneserieform, sier spilltalsmann Glenn O'Connell.

(Dagbladet.no)

GO, GO BECKHAM:</B> David Beckham er ikke å se på banen om dagen, men får nok av oppmerksomhet likevel. Foto: SCANPIX/AP