Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taklet aldri arrangørenes curling-grep: - Det ble vendepunktet

Det ble tap for Norge i bronsefinalen mot OAR.

TAP: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tapte nattas bronsefinale mot OAR (Olympic athletes from Russia). Foto: REUTERS / Cathal McNaughton / NTB Scanpix
TAP: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tapte nattas bronsefinale mot OAR (Olympic athletes from Russia). Foto: REUTERS / Cathal McNaughton / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • OAR - NORGE 8-4

GANGNEUNG (Dagbladet): Etter at Canada ble for sterke i gårsdagens semifinale, blir mesterskapets siste kamp et oppgjør om bronsemedaljen for Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

Sveits slo OAR (Olympic athletes from Russia) i gårsdagens semifinale med sifrene 7-5, og dermed var det Anastasia Bryzgalova og Aleksandr Krusjelnitskij som var motstandere i kveldens bronsefinale.

Dessverre gikk det ikke. Russerne ble for sterke, og til slutt viste resultattavla 8-4.

- Vi kom litt bakpå fra start, og klarte aldri helt å komme tilbake. Det er dumt for det føltes bra. Spenninga var på riktig nivå, og vi gleda oss virkelig, sier Nedregotten.

- Det ble vendepunktet

OL-KJÆRLIGHET: KKs Ingeborg Helledal har en helt spesiell kjærlighet for OL, og tar opp kvinnekampen samtidig. Programleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Etter den fjerde innledende kampen gjorde arrangørene et grep. De valgte å pusse steinene med sandpapir for å få de til å curle mer.

Dette klarte aldri nordmennene å få helt grep på. Skaslien hadde aldri opplevd noe liknende, og Nedregotten sier at de fortsatt sleit med det.

- Det ble vendepunktet, og vi klarte ikke å takle den overgangen. Det var vanskeligere for oss etter det. Vi er vant til å spille på is som curler seks fot. Fire fot er vanlig for oss, og det er det vi er mest vant til.

Han trekker også fram at russerne de møtte i dag, har bedre forutsetninger for å spille bra under slike forhold.

- Russerne trener i OL-hallen i Sotsji der det er veldig lik is som det er her, og det hadde de sikkert en fordel av den siste delen av turneringa, sier han.

Svak start

Den norske duoen spilte veldig varierende i den første omgangen, og hadde det ikke vært for men meget sterkt trippel takeout på den nest siste norske steinen, kunne mye vært avgjort allerede.

Likevel stakk OAR av med to poeng, og den gode starten fortsatte da de stjal ett poeng fra nordmennene i andre omgang. Men Norge slo tilbake.

Bryzgalova falt så lang hun var da hun snublet i sin egen guard, og Norge endte opp med å ta to poeng.

Dessverre var både Bryzgalova og OAR raskt oppe igjen, og med to poeng i den fjerde omgangen lå norge under 2-5 til pause.

HISTORISK: Maren Lunde tok gull, samtidig som hele Toten var samlet i klubbhuset. rogramleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Bommet da det gjaldt som mest

Nedregotten og Skaslien kuttet forspranget til ett poeng i den femte omgangen, men russerne slo tilbake. Heldigvis for Norge var den siste steinen til Krusjelnitskij noe upresis, og de fikk bare med seg ett poeng.

I den sjuende omgangen hadde den norske duoen muligheten til å sikre seg to poeng, og med det legge press på OAR før den siste og avgjørende omgangen, men i stedet sendte Nedregotten steinen gjennom boet.

Heller ikke Skaslien klarte å trekke inn for det viktige poenget, og russerne gikk opp til 4-7.

Selv med ørsmå muligheter for et comeback i den siste omgangen, ble det tidlig klart at OAR hadde full kontroll, og da Skaslien ropte «Nei nei nei nei nei» på makkerens stein, var det symptomatisk for hele oppgjøret.

Nedregotten forsøkte å rydde boet for russiske steiner i den siste omgangen, men det ville seg ikke, og til slutt endte det 4-8.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!