Taklet ikke presset

Dennis Bergkamp klarte verken å takle Ronny Johnsen eller presset i går. Arsenal-backen Kolo Toure elfeinbeinet ballen i eget mål - og reduserte Arsenals ledelse til bare målforskjellen.

Dermed er dramatikken fullkommen inn mot de seks siste seriekampene. Og den psykologiske thrilleren som først og fremst utspiller seg på managernivå, vil garantert øke i spenning.

I går tok Arsenal-manager Arséne Wenger den litt selvsikre pytt-pytt-varianten etter at han hadde beklaget selvmålet.

- Tittelen er fortsatt i våre hender. Nå skal vi friske opp beina litt, spille en semifinale i FA-cupen, og så kan United komme, sier Wenger.

Det siste skjer neste onsdag.

Feil bakover

Arsenal sleit lenge med å bryte gjennom Aston Villas blokk av feighet - selv om Wenger aldri var i tvil om at de ville klare det.

- Vi visste vi ville score. Da var det viktig å ikke gjøre feil bakover. Uheldigvis var det akkurat det vi gjorde, sier han.

Men det måtte en Arsenal-spiller til der også. Ikke så rart. Villa gikk ut i en defensiv formasjon - oppsiktsvekkende defensivt til å være på hjemmebane. Ronny Johnsen og svenske Olof Mellberg dirigerte innpakningen av Henry og Bergkamp - og hadde stort sett kontroll helt til Bergkamp spilte fri Gilberto, og Ljungberg satte inn returen fra Villa-keeper Enckelman.

To landskamper

Arsenal-manager Wenger roste naturligvis spillerne sine etterpå.

- De ga maksimalt i dag, selv om flere av dem var trøtte etter to landskamper og mye reising den siste uka, sier Wenger.

Han er ikke like imponert over Villas oppførsel på eget gress.

- Jeg forventet at de skulle forsvare seg. Men da jeg så lagoppstillingen, skjønte jeg at det også var det eneste de ville gjøre.

Telle til fem

Men Villa-manager Graham Taylor forsvarer taktikken.

- Vi spilte mot det beste laget i landet, og et av verdens beste kontringslag. Mister man ballen oppe ved deres sekstenmeter, så er det bare å telle til fem før det er et mål imot, sier Taylor.

- I den situasjonen vi er, var dette et viktig poeng, sier Taylor.

FAKTA

Premier League

Aston Villa- Arsenal 1- 1 (0-0)

A: 0-1: Ljungberg (56), 1- 1 Toure (selvmål 71).

T: 42.602.

STERK: Aston Villa og Ronny Johnsen forsvarte seg godt mot Arsenal og Dennis Bergkamp. Det var stort sett også det eneste Villa gjorde på hjemmebane.