Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taktikk-bom for Hushovd

Thor Hushovd hadde bestemt seg for å være med når det avgjørende bruddet gikk. Taktikken sprakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bruddet gikk, ble Hushovd sittende, og fikk ei rolig reise på den tiende Tour de France-etappen.

- Det var utrolig varmt, og det er selvsagt litt skuffende at vi ikke var med da bruddet gikk. Det var ikke etter planen, sier Hushovd til NTB.

Det avgjørende rykket kom allerede etter 18 kilometer. Ni ryttere stakk av gårde, og hadde etter hvert over 24 minutter på hovedfeltet. Ettersom ingen av dem var farlige i sammendraget, fikk de gjøre som de ville. Og de ni sørget for en severdig etappe.

Takk for jobben

Strålende taktisk kjøring gjorde at danske Jakob Piil og italienske Fabio Sacchi kom alene inn på oppløpet. Da hadde de kjørt lagtempo i to mil, og ga hverandre hånda som takk for vel utført arbeid før de skiftet fra å være kompiser til bitre spurt-rivaler.

En spurt dansken tok seg av.

- Artig at han endelig vant, sier Thor Hushovd, som rullet i mål til en 23. plass over 20 minutter bak vinneren.

Piil var mannen Hushovd kjempet mot da han vant sin Tour-etappe i fjor. Den gangen tro dansken feil på pedalfestet. I går kom revansjen.

Hviledag er treningsdag

I dag er det hviledag i Tour-en. Men ikke for Hushovd.

- Vi kommer nok til å ta oss en treningstur for å holde oss i gang, sier Hushovd, som innrømmer at kjøret begynner å merkes.

- Siste dagers hardkjør har nok tatt mer på kreftene enn det folk er klar over, sier Grimstad-syklisten.

I morgen er det ei ny flat etappe som skal kjøres, 153,5 kilometer fra Narbonne til Toulouse.

- I utgangspunktet er det en etappe som bør passe meg, men jeg frykter at det skal bli hardkjør og utbruddsforsøk hele veien, sier Hushovd.

FULL STOPP: Underveis på gårsdagens etappe ble Thor Hushovd (ytterst til høyre) og resten av hovedfeltet i Tour-en hindret av en demonstrasjon. Stoppen kostet et par minutter, men betydde ingenting for resultatlista.