Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taktikk-bom

BUDAPEST (Dagbladet): Taktisk feighet kan knuse både Jim Svenøy og norsk friidrett i kveldens finale på 3000 meter hinder. - Jeg skal i hvert fall ikke dra feltet, sier Jim. Rodal-trener Kjell Arve Husby råder Svenøy til å gjøre det motsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kvalik-løpet røpet Jim at han kom til å ligge avventende i feltet og satse på å avgjøre i løpet av de siste 800 metrene. Kjell Arve Husby mener han må tråkke til mye tidligere.

- Den beste løper fremst i feltet. Jim bør vise hvem som er sjef i løpet, fastslår Husby.

For første gang siden VM i Tokyo i 1991 sitter treneren for skaderammede Vebjørn Rodal hjemme foran TV-skjermen under et internasjonalt mesterskap. Husby har tro på at Jim kan redde stumpene av norsk friidretts heder i kveld. Men bare om han styrer utviklinga av løpet fra første meter sjøl.

- Han bør løpe jevnt i tre runder for å komme inn i rytmen. Så må han trå til, sier Husby.

Ingen taktikk

Det har vært antydet at de tre italienerne i feltet ønsker å holde farta nede - for så å sperre Jim inne.

- Her gjelder det å unngå et spurtoppgjør. Jim må gjøre dem møre og holde farta sjøl, sier Husby.

Stort press

I går skjermet Jim seg sjøl og ville snakke minst mulig med folk utenfor troppen. Etter den norske EM-floppen, har presset på Jim økt fra dag til dag etter at han kvalifiserte seg til finalen torsdag.

- Jeg løper for meg sjøl, og gjør jeg mitt, blir det litt norsk jubel også, sier Jim.

  • Under fjorårets VM sto Norge uten medaljer helt til Trine Hattestad og Hanne Haugland fikset dobbelt gull på mesterskapets to siste dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!