Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United-Liverpool 1-1

Taktikk er også stor fotballkunst

Manchester United-Liverpool ble et drama mellom José Mourinho og Jürgen Klopp. Fotball må ikke alltid være vakkert for å trollbinde.


LIDENSKAP OG KOMPETANSE: José Mourinho (tv) og Jürgen Klopp er to av planeten Volleywoods beste managere. Kampen mellom de to var like interessant som duellen mellom Manchester United og Liveverpool. Foto:  EPA/Nigel Roddis 
LIDENSKAP OG KOMPETANSE: José Mourinho (tv) og Jürgen Klopp er to av planeten Volleywoods beste managere. Kampen mellom de to var like interessant som duellen mellom Manchester United og Liveverpool. Foto:  EPA/Nigel Roddis  Vis mer

KAN DET BLI mer hektisk enn disse 90 minuttene på Old Trafford? Eller mer intenst og dramatisk? Nei, jeg tror ikke det. Men bedre fotball kan det bli, veldig mye bedre.

Dermed ikke sagt at høy kvalitet i pasninger og individuelle prestasjoner var savnet.

FØR SESONGEN BLE det gjort et stort nummer av at dette var managernes sesong, mer enn lagenes. Denne søndagen på Old Trafford så du hvorfor. Og slik ble Manchester United-Liverpool mer en kamp mellom José Mourinhos og Jürgen Klopps skarpe fotballhjerner, enn en fight mellom Englands to mestvinnende lag.

Der taktikken var viktigere enn prestasjonene.

Eller for å si det på en annen måte, der taktikken ødela for prestasjonene.

JOSÉ MOURINHO HAR alltid hatt problemer med lag ledet av Jürgen Klopp. Det har han fortsatt. Han har godt tak på Liverpool og taper sjelden. Men Klopp, der sliter Mourinho. Og da Liverpool gikk til pause ett mål opp så du hvorfor.

Selv om straffesparket Liverpool scoret på kom etter en grov personlig feil fra Paul Pogba, var det Liverpools taktikk som åpnet døra for det.

MANCHESTER UNITED HADDE som plan å spille seg ut bakfra i denne kampen. Liverpool fokuserte på å flytte laget opp og ned som en kollektiv enhet, med høyt press og muligheten for gjenvinninger de gangene de virkelig følte det var mulig å stresse hjemmelaget. Derfor var det ikke bare flaks (Liverpool) og udyktighet (Manchester United) som var årsaken til 0-1. Det skjedde på grunn av bortelagets plan. For corneren som førte til at Paul Pogba tok øynene fra ballen, handset og lagde straffespark kom av en grunn, den kom fordi hjemmelagets midtstoppere Phil Jones og Marcos Rojo og ble presset, stresset, gjorde feil.

Akkurat slik Jürgen Klopp ønsket å plage United.

FOR Å TA brodden av Liverpools høye press og dermed også eliminere mulighetene for balltap og dårlige valg på egen halvdel valgte José Mourinho den mer direkte veien i andre omgang. Slik ble kampen enda mer intens og duellerende. For Liverpool var der ballen var, stort sett hele tida, og med hele laget jagende.

Da 70 minutter var spilt hadde bortelaget løpt ei mil mer enn hjemmelaget.

Og de ga seg ikke.

MED FORSVARSREKKA HAN stilte med, valgene han måtte ta og fordi Liverpool ikke har vunnet en kamp i 2017 hadde Jürgen Klopp tatt 1-1 på strak arm gitt muligheten før kampen. Det viktigste ved denne kampen var å få laget sitt på skinner igjen. Etter 2-2 i Sunderland, 0-0 hjemme mot Plymouth Argyle i FA-cupen og 0-1 borte for Southampton i ligacupen trengte han ikke bare et resultat. Han trengte en solid forestilling. Og selv om det gikk for fort for de fleste inntil roens bror, Philippe Coutinho, kom inn med halvtimen igjen på klokka og var veldig nær ved å bidra til full pott, så var Liverpools prestasjon på Old Trafford mer enn solid.

Stressfaktoren tatt i betraktning var den strålende.

MANCHESTER UNITED FIKK ikke sin tiende strake seier, den sjuende i Premier League, fordi laget ikke evnet å håndtere Liverpools kollektive vilje og løpskraft. Hjemmelaget ble spist opp av press midt i banen. Stresset til å gjøre enkle feil. Og så gjorde det ikke utfordringen lettere at de geniale øyeblikkene, og det var to av dem før pause, ble stoppet av en praktfull Simon Mignolet i Liverpools mål.

Manchester United manglet roen til å kontrollere kampen.

ZLATAN IBRAHIMOVIC HADDE en vanskelig sjanse. Han leverte et følsomt kunstverk og utliknet via tverrliggeren. Hvilket betyr at Liverpool, likt med Tottenham sju poeng bak Chelsea, ikke vil gi opp den ultimate drømmen, mens United har god los på topp seks.

Med 17 serierunder igjen.

Dramaet har faktisk akkurat begynt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling