Taktikkmøte 45 dager før finalen

Slik skal lille FKH slå LSK.

(Dagbladet.no): I går fullførte cupaskeladdene Haugesund sin vei til cupfinalen, ved å slå ut Odd Grenland i semien. På Ullevaal venter Lillestrøm, som er store favoritter.

Derfor gjør trener Rune Skarsfjord det samme som han hadde suksess med før kampen i går - han holder kampens spillermøte lang, lang tid i forveien.

- Spillermøtet blir holdt snart, kanskje allerede i morgen. Da vil vi studere Lillestrøm og legge vår egen taktikk, forteller 37-åringen til Dagbladet.no.

Cupfinalen går som kjent av stabelen den 11. november, altså om 45 dager fra i morgen.

- Kan legge bort kampen litt

Hensikten med det tidlige møtet er at spillerne skal slippe å gå og spekulere på hvem som skal spille og hvordan det skal foregå.

- Etter møtet kan de legge bort finalekampen litt, for i stedet å fokusere på kampene i serien, vektlegger Skarsfjord, til tross for at laget ligger trygt plassert midt på tabellen i førstedivisjon.

- Er dette en vanlig måte å forberede et lag til store kamper?

TIDLIG UTE: Allerede i morgen kan Haugesund-spillerne få taktikken til cupfinalekampen mot Lillestrøm den 11. november. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX
TIDLIG UTE: Allerede i morgen kan Haugesund-spillerne få taktikken til cupfinalekampen mot Lillestrøm den 11. november. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg har ikke lest det i noen bøker iallfall, svarer Skarsfjord muntert.

I dag har han sjølsagt nytt å være FKH-trener i Haugesund, og han har fått merke hvor stort en cupfinale er.

- Kan slå Lillestrøm

- Folk er jo helt steike gale, det går fort opp og fort ned innen fotballen. De fleste sier at de er imponert over kollektivet vårt, og det gjør meg glad, forteller Narvik-fødte Skarsfjord.

- Hva har vært hemmeligheten deres denne cupsesongen?

- Vi har et ungt og nytt lag, og da vil prestasjonene naturlig nok variere en del. Men vi har konsekvent spilt godt mot de beste lagene, og på gode dager kan vi slå lag i Tippeligaen.

- Som for eksempel Lillestrøm?

- Som for eksempel Lillestrøm, ler Skarsfjord.

MULIG Å SLÅ: Lillestrøm og Simen Brenne (t.v.), her i duell med Käerjengs Julien Rolandi, har vist seg som en overkommenlig cupmotstander tidligere i sesongen.