Taktisk genistrek knuste Johaug

Frida Karlsson sjokkerte Therese Johaug etter å ha byttet ski og gikk inn til seier i Holmenkollen.

TABBE: Therese Johaug endte på andreplass i Holmenkollen. Foto: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug virket å paradere mot en dominant seier, men en taktisk genistrek fra det svenske laget skapte skikkelig spenning på slutten av tremila.

For Frida Karlsson ville det annerledes og med ferske ski knuste hun samtlige konkurrenter, hentet over minuttet til Therese Johaug og gjorde det hele til en intens spurtduell.

Johaug ledet inn på oppløpet, men Karlssons bedre glid gjorde at hun kjørte inn til seier og enkelt slo Johaug på oppløpet.

En nesten sjokkert Karlsson gikk rundt i målområdet og jublet. For 20-åringen tok karrierens første verdenscupseier, i hennes aller første opptreden på pallen.

- Det ble en jakt på Therese. Jeg kjente at jeg hadde overtaket både mentalt og med tanke på skiene. Jeg kjente meg sterk, var ikke sliten og fikk energi av å ta mer og mer innpå. Det var fantastisk, sier Frida Karlsson til Dagbladet.

- Dette er veldig stort. Med tanke på forberedelsene og hvordan denne sesongen har vært, kjennes det ut som en skikkelig revansje. Dette betyr veldig mye for meg. Det er en herlig følelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer