Taktisk glipp

- Analyse? Enkelt, sa Sjåvi-9 seint i går kveld, etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg hos Team Sleivspark. - Det var på det taktiske plan vi tapte to poeng. Særlig forsøket på å slipe ned Colin Hendry med en strøm av langpasninger i hodet på ham slo feil. Pannen til Hendry holdt overraskende bra, faktisk virket det som om alle hodestøtene bare egget ham enda mer opp. Iallfall har jeg aldri sett noe lag gjøre ham så god som det Norge klarte i går.

- Har du flere analyseresultater, mumlet jeg. - Talte du for eksempel hvor mange ganger nordmennene spilte ballen til skottene uten å være presset?

- Den biten fungerte i og for seg bra, sa Sjåvi-9. - Det gikk lang tid før skottene helt skjønte den norske ideen om at ballbesittelse i mer enn 1,3 sekunder er en uting, og at det da er smartest å gi ballen til motstander for å få ham ut av mental balanse. Feilen var at vi ikke klarte å utnytte skottenes overraskelse over stadig å få ballen forært, og til slutt tok de det som en selvfølge. Det ble liksom en vane for dem.

- Burde det skotske målet vært unngått?

- Nei. Når jeg så hvor glade skottene ble for gaven, synes jeg ikke det. Norge styrket sitt kandidatur til fair play-pokalen noe veldig gjennom den scoringen, sa Sjåvi-9, før han gikk over til å arbeidet med spilleranalysen, der han plasserte hver enkelt spiller i kategorien «Virket å ha gått tidlig hjem fra bar», «Virket å ha gått sent hjem fra bar» eller «Virket å kunne trenge en tur på bar».

,ø,øFor egen del sier jeg bare: Det virkelig positive ved gårsdagens kamp var at den bidro til å lette ørlite grann på Norges favorittstempel før kampen mot Brasil. Å slå brasilianerne med et par-tre mål blir nå relativt enkelt, selv om vi skal være tilfredse med en grei ettmålsseier også. Det er tross alt VM.