Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant 6-2 mot NPA i rullestolcurling

Taktisk manøver ga seier etter brutal start: - Det har vært tungt

Det norske landslaget i rullestolcurling slo tilbake etter tre strake tap i Paralympics. Nå brer optimismen seg hos de regjerende verdensmesterne.

VERDENSMESTRE: Det norske landslaget i rullestolcurling tok VM-gull i Sør-Korea i fjor. Samme hall brukes under Paralympics. Foto: Thomas Lovelock / OIS / IOC / SilverHub / REX / Shutterstock.
VERDENSMESTRE: Det norske landslaget i rullestolcurling tok VM-gull i Sør-Korea i fjor. Samme hall brukes under Paralympics. Foto: Thomas Lovelock / OIS / IOC / SilverHub / REX / Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Det norske landslaget i rullestolcurling var blant forhåndsfavorittene til å ta Paralympics-gull etter seier i VM i 2017.

De tre første kampene endte derimot opp med en tapsrekke på 2-5, 1-10 og 1-10 mot Storbritannia, Canada og Kina.

I dag slo derimot Rune Lorentsen, Ole Fredrik Syversen, Jostein Stordahl, Sissel Løchen og Rikke Iversen tilbake med 6-2-seier mot Nøytrale Paralympiske Utøvere (NPA).

- Nei, dette var en lettelse. Vi er heller ikke heldige når vi tar denne seieren. Vi viser virkelig hva som bor i oss, sier Rune Lorentsen til Dagbladet.

- Det var fantastisk deilig. Vi vet hva vi har trent på i flere år, og nå er det deilig å få det ut i kamp, sier Ole Fredrik Syversen til Dagbladet.

- De e bærre lækkert

Før kampen byttet skip Rune Lorentsen og Jostein Stordahl roller.

- Vi gjør en rokade på laget. Det syns jeg Jostein gjør med bravur. Det hadde ikke noe med at Rune har gjort en dårlig turnering, men vi trengte det lille puffet, sier Ole Fredrik Syversen.

Rune Lorentsen er imponert over hvordan Stordahl mestret skip-rollen.

- De e bærre lækkert. Han var bra, sier han på Østfold-dialekt.

- Det er en ting vi har gjort to ganger tidligere. Det har gitt veldig gode resultater. Det har «boostet» laget. Det skjer noe med dynamikken, og det fungerte, sier landslagstrener Peter Dahlman til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

- Tungt

Selv om det aldri var noe tvil i laget om at de var kapable til å slå tilbake, har de to siste dagene vært tunge.

- Det har vært tungt. De to første kampene gikk noenlunde. Mot Storbritannia var vi med, men der er det to steiner som avgjør hele kampen. I kampen mot Kina var ikke med. Det var tungt, sier Dahlman.

Laget virker samstemt om at det er unøyaktigheter som har felt dem.

- Vi taper først. Den kampen kunne bikket begge veier, men det sprer seg kanskje litt usikkerhet. Så går vi på et ordentlig tap i neste kamp - det er ikke noe som løfter deg opp, påpeker Lorentsen.

- Viste hvor skapet sto

Landslagstrener Dahlman føler laget hans viste en holdningsendring fra midten av Kina-kampen.

- Vi løftet opp skuldrene og haka lite grann. Så dro vi hjem, hadde en god middag og en veldig hyggelig kveld. Vi forandret også på laget. Etter det har det gått strake veien.

Mot NPA, eller Russland, disket laget opp med klassespill fra start til slutt.

- I dag viste vi hvor skapet sto hen. Det er mot laget som vant VM i 2015 og 2016. Vi møtte dem i finalen i 2017, så det var et godt lag å starte seirene mot, sier Lorentsen.

Høyt lydnivå i hallen

​Det norske laget fikk også vist fram storspillet foran mange fans. ​

Under OL ble det rettet kritikk mot mesterskapet på grunn av tomme tribuner, men under dagens kamp var det nærmest fullstappet i curlinghallen i kystbyen Gangneung.

- Vi syns jo det er ekstremt gøy når det er masse folk. Det var utrolig gøy at det var så mange skolebarn. De lager mye leven og skrik, sier Ole Fredrik Syversen, som påpeker at de har vært heldige som har fått spille samtidig som vertsnasjon Sør-Korea.

HØYT STØYNIVÅ: Curlinghallen i Gangneung. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet
HØYT STØYNIVÅ: Curlinghallen i Gangneung. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Rune Lorentsen slet med å høre i hallen.

- Det var litt vanskelig å høre. Vi kunne ikke kommunisere med prat i hvert fall. I tillegg hadde vi disse kineserne som hyla og skrek på siden der. Det var vanskelig å kommunisere utpå der, men det gikk greit. I tillegg var prinsessa på tribunen, og det var jo litt ekstra morsomt det.

Møter Sveits

Nå venter ny kamp mot Sveits klokka 11.35.

- Sveits er et lag som vi tidligere har hatt relativt god kontroll på. Fortsetter vi det spillet vi hadde nå, så er det ikke noe tvil, varsler Lorentsen.

Samtlige tolv lag møter hverandre i de innledende rundene i Paralympics. De fire beste lagene går videre til semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!