Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taktisk Petter bremset seg ut av pallen i Jordan

- Ingen fordel å ligge først på veien de neste to dagene.

FALT PÅ LISTENE: Petter Solberg hadde to seirer, tre annenplasser og én tredjeplass på de seks første fartsprøvene av Rally Jordan. På den sjuende falt nordmannen tilbake, og ligger på en femteplass sammenlagt etter første dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ali Jarekji
FALT PÅ LISTENE: Petter Solberg hadde to seirer, tre annenplasser og én tredjeplass på de seks første fartsprøvene av Rally Jordan. På den sjuende falt nordmannen tilbake, og ligger på en femteplass sammenlagt etter første dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ali Jarekji Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter å ha kjempet med leder Jari-Matti Latvala gjennom hele den første dagen av Rally Jordan, falt Petter Solberg noe tilbake i sammendraget på torsdagens sjuende og avsluttende fartsprøve.

Fasiten viste to seirer, tre annenplasser og én tredjeplass på de seks første prøvene, men med en niendeplass på SS7 - 28,6 sekunder bak vinneren Sebastien Loeb - falt Solberg fra en annenplass til fjerdeplass sammenlagt.

Men det var en kontrollert manøver fra Solberg som sendte ham nedover på listene. Nordmannen hadde nemlig morgendagen i tankene da han tråkket hyppigere på bremsen enn vanlig. Da starter man etter resultatlista, og dermed får de best plasserte førerne den utakknemlige jobben med å «rydde» løypa for løs grus, noe som koster ekstra tid.

— Jeg måtte tenke litt taktisk på den siste prøven torsdag. Det er ingen fordel å ligge først på veien de neste to dagene. Etter at jeg slapp meg litt tilbake på den siste prøven torsdag, har jeg tre biler foran meg på veien fredag, og så får vi se utover dagen hvilken taktikk det er lurt å velge videre, forklarer Solberg.

- Alt jeg har gjort i dag er med tanke på det som skal skje siste dag. Jeg prøvde å slå Loeb med rå kjøring i Mexico, men var sjanseløs på grunn av startrekkefølgen. Nå gjør jeg som Loeb; er taktisk og plasserer meg strategisk før siste dag, sier  Solberg til NTB.

Opp til ledende Latvala skiller det nå 32,5 sekunder, mens de franske navnebrødrene Sebastien Ogier og Sebastien Loeb ligger like foran Solberg på henholdsvis annen- og tredjeplass. Solberg satser på samme strategi i morgen.

- Fredag handler det om å komme nærmest mulig Latvala for alle sammen. Men jeg vil fortsette å være taktisk og plasserer meg helst like bak Loeb før lørdagsetappen, sier Solberg.

Storebror Henning Solberg ligger også brukbart til før rallyet fortsetter med seks nye fartsprøver fredag. Han holder i øyeblikket en sjuendeplass - 1.20 bak teten.


Eyvind Brynhildsen som kjører Skoda i S-WRC-klassen, ligger på fjerdeplass i sin klasse etter første dag. Han er nummer 23 totalt, vel kvarteret etter de beste.

PS! Solberg og Latvala ble tidligere i dag ilagt en tidsstraff på 10 sekunder for å ha kommet for seint til start på den tredje fartsprøven. Begge viste til tett trafikk og stramt tidsskjema mellom prøvene og protesterte derfor på avgjørelsen. Nå opplyser Solberg-teamets PR-sjef Tone Tonerud overfor TV 2 Sporten at tidsstraffen frafalles.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!