Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taktisk triumf for Boasson Hagens lag

Veteran fikk klarsignal og grep sjansen.

MESTER I TIMING: Steve Cummings lurte samtlig konkurrenter og vant den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
MESTER I TIMING: Steve Cummings lurte samtlig konkurrenter og vant den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Et spektakulært og seint angrep fra engelske Steve Cummings avgjorde lørdagens etappe i Tirreno-Adriatico.

Det ga en ny flott seier til Edvald Boasson Hagens Dimension Data. Nordmannens lag har åpnet sesongen strålende.

Dimension Data kunne bokføre sin åttende seier i 2016 etter Cummings' godt beregnde solostøt på de siste kilomterne.

En stor gruppe med sterke avsluttere klarte seg over alle de fire kategoriserte stigningene i siste halvdel av løypa. Dag fire av rittet besto av 216 kilometer fra Montalto di Castro til Foligno, og utgjorde den lengste etappen i denne versjonen av Tirreno-Adriatico.

På vei inn i målbyen lå en liten gruppe ryttere noen meter foran feltet med Boasson Hagen, Peter Sagan og en rekke andre vinnerkandidater. Den lille luka oppsto etter støting som bare så halvveis vellykket ut ved første øyekast.

Da bestemte Cummings seg for å satse alt, og den rutinerte romkameraten til Boasson Hagen leverte til de grader varen.

Cummings er samme mann som i 2015 vant den første etappeseieren i Tour de France for et afrikansk lag.

Kjørestyrken til 34-åringen er fenomenal når han først tråkker til for fullt. Det så man den sommerdagen i Frankrike i fjor, og det ble bevist igjen lørdag.

Over målstreken trillet Cummings 13 sekunder foran de nærmeste forfølgerne.

Boasson Hagen kom inn sammen med restene av hovedfeltet, rundt 25 sekunder etter lagkampisen. Der satt også Zdenek Stybar, som beholdt ledelsen i Tirreno-Adriatico sammenlagt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.