Tottenham knuste Manchester City:

-Taktisk utklassing

Tottenham tok innersvingen på Manchester City. Nå topper José Mourinhos lag Premier League-tabellen. Ned til Pep Guardiolas lag er det åtte poeng.

VINNER: José Mourinho på sidelinja mot Manchester City. Foto: NTB
VINNER: José Mourinho på sidelinja mot Manchester City. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Tottenham – Manchester City 2–0

– De ligger der fordi de fortjener det. Mourinho er tilbake, altså. Taktisk utklassing mot sin gamle fiende, konkluderte Brede Hangeland i TV 2-studio etter kamp.

Det er flere som hyller Mourinho.

- Masterclass av Spurs og Mourinho. Forsvarer seg bra. Kontrer med brodd. 2-0 slutt, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

Det er fem år siden den portugisiske ringreven vant et ligamesterskap. Den gang som Chelsea-manager.

Nå ser han ut til å ha skapt nok et vinnerlag igjen. Lørdag gjorde hans Tottenham kort prosess med Pep Guardiolas Manchester City.

En viktig seier for Mourinho, mot sin gamle rival Guardiola, som sliter med sitt lyseblå lag. Mesterne fra 2017/18 og 2018/19 er i ferd med å seile akterut. De er nå åtte poeng bak Tottenham, og tolv poeng på åtte kamper er den svakeste starten Guardiola har hatt på en sesong i sin managerkarriere.

– Det er ikke bare seieren, men også prestasjonen José Mourinho kan være veldig fornøyd med, kommenterte Petter Myhre på TV 2.

Nå venter to nye nøkkelkamper for Tottenham. Neste er Chelsea, som også er i storform, på Stamford Bridge, og deretter Nord London-derbyet mot Arsenal.

Fått med deg denne Mourinho-brøleren?

KNALL OG FALL: I desember fikk José Mourinho fyken som manager i Manchester United. I helgen gikk det fra vondt til verre for portugiseren da han skulle sette igang en ishockeykamp mellom de russiske lagene SKA St. Petersburg and Avangard Omsk. Video: Newsflare Vis mer

Drømmestart

Mot Manchester City tok Tottenham initiativet fra start. Allerede etter et par minutter sto det 1–0.

Heun-min Son har vært i storform denne sesongen, og utnyttet et stort bakrom bak Manchester City-forsvaret.

Han løp gjennom, og trillet ballen i mål mellom beina på Ederson.

Raste etter annullering

Etter det hadde begge lag sjanser. Først var det Gabriel Jesus som lå i offside og blokkerte et skudd fra Kevin De Bruyne som hadde god redning.

Så burde Son doblet ledelsen, men valgte isteden å spille til Harry Kane da han var alene med keeper, men Kane sto i offside, og målet ble annullert.

Etter en halvtime var det City som fant nettet.

Jesus fikk ballen inne i feltet, han la igjen til Aymeric Laporte, som plasserte ballen kontant i mål.

Men målet ble annullert for en hands på Jesus. Av reprisene var det vanskelig å se om ballen faktisk traff brasilianeren i armen. Dommer Mike Dean så på VAR-skjermen og tok sin avgjørelse.

– Utrolig rar avgjørelse. Jeg skjønner ikke at VAR-gjengen ber han se på skjermen. Det er ikke en skjønnsmessig avgjørelse, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Etter pause hadde Tottenham god kontroll, og Spurs kontret inn 2–0. Harry Kane fant Giovani Lo Celso, som trillet ballen i nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer