Tale, ikke tale om

Men Tarik slipper ikke unna, etter superdebuten.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Uruguay 2-2. Fire minutter og åtte sekunder. Mer tid enn det trengte ikke Tarik Elyounoussi (20) på å makere seg som en sulten drage på landslaget.

Han lå riktig og glefset til da han fikk sjansen fra kloss hold - og scoret før han omtrent hadde rukket å få på seg debutdrakta.

- Dette var fryktelig morsomt. Jeg var veldig sugen på å spille, og å score i debuten, det er veldig stort, sier Elyounoussi.

Den blide østfoldgutten var Ullevaals mest ettertraktede mann etter kampen. Det han ikke var klar over er at det å debutere på landslaget også innebærer at du må holde en tale.

Carew-press

Under middagen på Bristol i natt må nemlig unge Tarik reise seg og holde debuttalen.

- Nei, holde tale?

- Jeg nekter å holde tale, det er ikke noe for meg, sier Tarik til Dagbladet.no.

DEBUTANTMÅL: Her sklir Tarik Elyounoussi inn sitt første landslagsmål på sin første sjanse. Så spørs det om han slipper unna å holde debutanttale på spillerhotellet senere i kveld. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
DEBUTANTMÅL: Her sklir Tarik Elyounoussi inn sitt første landslagsmål på sin første sjanse. Så spørs det om han slipper unna å holde debutanttale på spillerhotellet senere i kveld. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer

Men han slipper nok ikke unna. Vadim Demidov slipper imidlertid unna. Midtbanespilleren kom også inn etter pause, men han og resten av Rosenborg-spillerne reiste rett til Trondheim.

- Tarik slipper ikke unna, og vi skal sørge for å gjøre ham nervøs, sier John Carew til Dagbladet.no.

- Husker du din egen debuttale?

- Å ja, og den var veldig lang. Jeg var litt nervøs, men det er ingen vei utenom.

Skapte mye

Tarik viste allerede fra sine første landslagssteg at han hadde vilje, mot og ferdigheter til å prege kampen. I løpet av de 45 minuttene han fikk etter pause var han involvert i det meste av det Norge skapte.

• Drøyt fire minutter inn i debuten var han på rett sted til rett tid da John Carew spilte ballen på tvers i feltet. Tarik kastet seg fram og skled ballen i mål.

• Etter 68 minutter burde han ha blitt frispilt av Carew på ny. Morten Gamst Pedersen spilte fram Carew, som tidlig fikk en mann på seg. Han kom seg ikke fri, og klarte heller ikke spille ut til en udekket Elyounoussi.

Tale, ikke tale om

• 74 minutter inn i kampen forsøkte Tarik seg på et saksespark i feltet, etter et innlegg fra John Arne Riise. Skuddet gikk imidlertid rett på keeper.

• Bare to minutter etterpå kastet 20-åringen seg fram på en pasningsheading fra Erik Nevland, men forsøket gikk halvmeteren utenfor.

14-15 agenter på tribunen

- Jeg kunne scoret ett eller to til også, men det tenker jeg ikke på nå.

- Ble du nervøs av å sitte på benken og vente?

- Nei, egentlig ble jeg bare roligere av det. Jeg var veldig gira og ventet bare på å få beskjed om å varme opp og gjøre meg klar.

- Det har vært mye fokus på deg og framtida di denne sesongen, hvordan har du opplevd det?

- Jeg har forsøkt å ikke tenke på det og har egentlig slappet bra av. Jeg har ikke lest så mye aviser. Jeg styrer mye av pågangen selv, og må jo bare tenke at det er positivit å bli lagt merke til.

Dagbladet.no fikk før kampen opplyst fra NFF at speidere og representater fra 14-15 klubber ville være til stede på Ullevaal. Forbundet ville ikke ut med hvilke klubber som overvar kampen, men de kom fra England, Frankrike, Tyskland, Nederland, Skottland og Italia.

De ble neppe skuffet, hvis de var kommet for å se på Elyounoussi.