Motocross

Talent døde i snøras

Hele motocrossmiljøet sørger etter at 19 år gamle Rene Hofer mistet livet i et snøras i Østerrike sammen med to venner.

DØD I ULYKKE: 19 år gamle Rene Hofer. Foto: Facebook / KTM
DØD I ULYKKE: 19 år gamle Rene Hofer. Foto: Facebook / KTM Vis mer
Publisert

På lørdag døde tre personer etter at de ble fanget i et snøras. I alt havnet 11 personer under snøen, men åtte av disse overlevde. En av de omkomne var et stort talent innen motocross, Rene Hofer.

Hofer, som var fra Østerrike, ble bare 19 år gammel. Han var på ski med ti venner i Salzburg da raset fant sted. Motocrosslaget hans, KTM, annonserte dødsfallet på sosiale medier.

Dypt savnet

«Hvil i fred Rene (Hofer). Hele KTM-familien er veldig trist etter nyheten om at MX2-sjåføren Rene Hofer, sammen med sine to venner, mistet livet i en skiulykke i Østerrike» skrev KTM.

«KTM, sammen med hele motocross-samfunnet, vil sende kjærlighet og kondolerer dypt til Renes familie, venner og lag under denne vanskelige tiden. Rene, som har vært juniormester flere ganger og Grand Prix vinner med en lys framtid i Grand Prix, vil ikke bare bli husket for hans talent på banen, men også for hans imøtekommende, livsglade og vennlige personlighet, sammen med hans alltid tilstedeværende smil.»

«Kjør fredfullt videre Rene. Du vil bli dypt savnet.»

- Alltid glad

Hele motocross-verdenen sørger etter dødsfallet. En av disse er svenske Isak Gifting. I følge den svenske avisa Aftonbladet, kjente de to hverandre godt og hadde trent sammen tidligere i år.

- Det kjennes helt sykt. Vi driver med en sport der du hele tiden er i fare også dør han på denne måten. Det er helt forferdelig, sa Gifting.

TALENT: Rene Hofer var et stort talent i motocross og vant nylig sitt første Grand Prix. Foto: Nderim Kaceli / Shutterstock Editorial
TALENT: Rene Hofer var et stort talent i motocross og vant nylig sitt første Grand Prix. Foto: Nderim Kaceli / Shutterstock Editorial Vis mer

Hofer skal ha vært et stort talent i motocross og skal ha hatt stor suksess i klassen MX2. Han havnet på sjette plass i årets utgave og var spådd en stor framtid i sporten. Han var også junior- og verdensmester.

Gifting sier han ble godt kjent med østerrikeren og hadde mye positivt å si om motocrosskollegaen.

- Han hadde beina på bakken og var alltid glad. I forhold til sporten, hadde han utviklet seg enormt den siste sesongen og vant også sitt første Grand Prix. Han var et stort talent og jeg vil savne ham dypt, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer