Herman Geelmuyden er klar for PSV

Talent klar for nederlandsk toppklubb

Herman Geelmuyden har skrevet under på en kontrakt med toppklubben PSV.

KLAR FOR PSV: Herman Geelmuyden i en cup-kamp mot Viking tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KLAR FOR PSV: Herman Geelmuyden i en cup-kamp mot Viking tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk-spiller Herman Geelmuyden (17) er klar for storklubben PSV. Han knytter seg til klubben ved årsskifte.

TEMPERATUR: Bodø/Glimt-spillerne kjeftet på dommer Svein Oddvar Moen da han ga gultrøyene straffespark mot Stabæk. Video: FotballMeida. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Geelmuydens kontrakt med Stabæk går ut etter sesongen, og spilleren sto fritt til å gå til én ny klubb når avtalen gikk ut. Geelmuyden har vært regnet som en av bærumsklubben største talenter, og skrev allerede proffkontrakt med «de blaa» i 2017. Da var han 15 år.

Etter at Geelmuyden skrev kontrakt med Stabæk, har han ikke fått mange minuttene på A-laget. Han står med fem innhopp i Eliteserien så langt i år for Bæringene.

Nå er han altså klar for et proffeventyr i Nederland.

Vært på prøvespill

Geelmuyden har tidligere vært på prøvespill hos den nederlandske storklubben ved flere anledninger. Klubben skal ha fulgt unggutten over lengre tid.

PSV ligger så langt på en tredjeplass i ligaen, åtte poeng bak Ajax, som leder Æresdivisjonen.

Rik Elfrink er journalist i Eindhoven, og følger PSV tett. Han mener at Geelmuyden i første omgang vil knytte seg til U19 laget til PSV.

I PSV blir han lagkamerat med Mathias Kjølø og Fredrik Oppegård. Mathias Kjølø er sønn av agent Mike Kjølø, som også representerer Geelmuyden.

Unge eksporter

Geelmuydens overgang føyer seg i rekken over unge spillere som vraker spill i Norge for en overgang til en utenlandsk klubb sitt akademi.

Tidligere i år lagde Eurosport en sak på dette tema. I saken kom det fram at spillere som spiller på aldersbestemte landslag velger å dra til en utenlandsk klubb mye tidligere enn før.

Espen Olafsen, leder i Toppfotball-sport, sa til Eurosport at tallene nesten har tredoblet seg av unge spillere som drar tidlig ut. Han sier at tallene har økt fra åtte til 21 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer