Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Talentet skal nok bli satt på prøve

Schmeichel nyanserer seg om Lindegaard.

FORHANDLINGER: Aalesund og Manchester United er fortsatt i forhandlinger om en overgang for Anders Lindegaard. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORHANDLINGER: Aalesund og Manchester United er fortsatt i forhandlinger om en overgang for Anders Lindegaard. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aalesund-ledelsen forteller at de fortsatt er i en forhandlingssituasjon med Manchester United, om en overgang for keeper Anders Lindegaard.

Spilleren selv feirer sesongen med resten av AaFK-gutta i Geiranger i kveld.

Parallelt med disse forhandlingene har den tidligere keeperkjempen Peter Schmeichel uttalt at han heller ser at United sikrer seg Pepe Reina. Dette fikk Aalesund-trener Kjetil Rekdal til å reagere tidligere i dag.

- Et stort eventyr Nå har Schmeichel sett seg nødt til å sende ut en pressemelding, for å nyansere sine tidligere uttalelser noe.

- Jeg tror ikke han er en keeper United ser på. Jeg er sikker på at de heller vil satse på en mann som Pepe Reina. Du kan se på talent og unge, gode spillere, men du trenger en som kan gå inn og prestere i 80 prosent av kampene, sa Schmeichel tidligere denne uka.

Noe Lindegaard ble skuffet over.

- Hvis Anders Lindegaard skriver under for Manchester United, så vet jeg av erfaring at han kan vente seg et stort eventyr, som han allerede nå kan begynne å glede seg til. Han kommer til den største klubben i verden og de fleste spillere drømmer om å få en sånn mulighet, sier Schmeichel nå, ifølge Sporten.dk.

Den tidligere United-keeperen trekker altså ikke tilbake det han sa tidligere, men han ønsker i hvert fall landsmannen lykke til.

Redd for egen status - Det er ingen tvil om at Anders er et stort talent, det har vi sett i de landskampene han har spilt for Danmark. Og det talentet skal nok bli satt på prøve de neste åra. Det er en stor oppgave han ligger an til å få, så hvis avtalen kommer på plass vil jeg ønske ham lykke til, sier Schmeichel.

SKEPTISK: Peter Schmeichel mener Manchester United bør sikre seg en etablert toppkeeper. Foto: Keld Navntoft/SCANPIX
SKEPTISK: Peter Schmeichel mener Manchester United bør sikre seg en etablert toppkeeper. Foto: Keld Navntoft/SCANPIX Vis mer

Kjetil Rekdal tror Schmeichel er avventende fordi han er redd for sin egen status.

- Hvis Lindegaard kommer til United, er Schmeichel redd for at det skal komme en annen fra Danmark og få det samme store navnet som ham selv. Samtidig som sønnen hans Kasper aldri vil komme til United hvis Lindegaard går dit nå. I så fall kommer Lindegaard til å være på Old Trafford de neste 10 årene, sa Rekdal til Dagbladet tidligere i dag.

Norges tidligere landslagskaptein tror også at Lindegaard kan oppnå den samme statusen i Manchester som Schmeichel hadde.

- Det ser jeg ikke bort fra at han kan klare. Han er 26 år nå, og kan være aktiv i hvert fall til han er 35-36. Da har han 10 år på seg til å gjøre noe lignende.

TROR PÅ LINDEGAARD: Kjetil Rekdal mener Anders Lindegaard kan bli en stor stjerne på Old Trafford. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
TROR PÅ LINDEGAARD: Kjetil Rekdal mener Anders Lindegaard kan bli en stor stjerne på Old Trafford. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!