- Talentløst

Skiskytter Johannes Dale var på gråten etter seieren på 15 kilometer fellesstart. 25-åringen sier forrige sesong var «et drittår» da han mistet plassen på landslaget. «Talentløst», sier Ole Einar Bjørndalen om avgjørelsen.

TV 2-EKSPERT: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB
TV 2-EKSPERT: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se verdenscupen i skiskyting på TV 2 denne helga

Det ble tredobbelt norsk på 15 kilometer fellesstart i franske Annecy i ettermiddag. Johannes Dale slo Sturla Holm Lægreid i en thriller av en spurt, og var på gråten da han ble intervjuet av TV 2.

- Det var stort. Jeg hadde et skikkelig drittår i fjor. Å komme tilbake og ta en verdenscupseier før jul, er faen meg gøy, sier han.

TIL TOPPS: Johannes Dale. Foto: Geir Olsen / NTB
TIL TOPPS: Johannes Dale. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Det kan skje verre ting. Men i et idrettsperspektiv opplevde jeg noe av det verste du kan oppleve, sier han om fjoråret, der han mistet plassen på verdenscuplaget og ikke fikk gå i OL.

- Jeg gråt da jeg tok min første verdenscupseier. Så fikk jeg drittåret. Den andre seieren smaker vel så godt, sier Dale.

TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen sto ringside da dagens vinner ble intervjuet av kanalens reporter, Ida Moseng. Han hadde en klump i halsen.

- Det er ikke noe enkelt, dette her, sier Bjørndalen tydelig rørt.

- Det er vanvittig det han har vært gjennom. Han ble sparket ut av landslaget. Det er talentløst med det talentet og de egenskapene Johannes har. De burde hatt plass til ham.

Bjørndalen fortsetter:

- Så klarer han å hente fram krefter. Han får en sommer med lite sykdom og får orden på det mentale. Han har en sterk familie bak seg. Han har plundret litt for å nå opp før løpet i dag.

Sturla Holm Lægreid kom 0,3 sekunder bak, under forhold som var langt bedre enn i går. Johannes Thingnes Bø ble nummer tre.

Sistnevnte har fortsatt et grep om sammenlagtstillingen i verdenscupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer