Tåler ikke flere fall

Sigurd Pettersen (23) har fått konstatert brist i et ribbein etter fallet i skiflygingsbakken i Oberstdorf sist lørdag. Han må spise smertestillende for å orke å hoppe.

Inntil mandag trodde hoppukevinneren at han hadde sloppet fra det dramatiske fallet med skrekken.

- Da fikk jeg telefonbeskjed fra Tyskland om at jeg likevel hadde brist i et ribbein. Først om 14 dager vil jeg være smertefri. Det vil si at jeg fortsatt vil ha vondt under skiflygings-VM i Planica neste helg, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

I går hoppet han igjen for første gang siden fallet på 192,5 meter i Heini Klopfer-bakken sist lørdag.

- Alle ni hoppene gikk veldig fint. Det eneste jeg må passe på, er at jeg ikke ramler igjen. Først medisinerer jeg litt, så varmer jeg opp før jeg setter utfor og gir alt, sier Sigurd Pettersen.

Må ta smertestillende

Ribbeinsbristen gjør at han vil ha smerter både under helgas v-cuprenn i Willingen og neste helgs skiflygings-VM i Planica.

- Nå må jeg lære meg å leve med smerter. De vil være der også under VM. Det blir som en langrennsløper som må venne seg til å være andpusten. For at det ikke skal være for vondt, er jeg nødt til å spise smertestillende, sier Sigurd Pettersen.

I morgen reiser han til Willingen sammen med Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen, Lars Bystøl, Anders Bardal, Morten Solem og Henning Stensrud. De fire førstnevnte er VM-klare, de fire siste kjemper om én ledig plass på skiflygingslaget til Planica.

- Kan bli verdensrekord

Etter 223-metershoppet i Oberstdorf sist søndag, er Roar Ljøkelsøy det største norske VM-håpet.

- Hvis alt klaffer, kan han sette ny verdensrekord neste helg. Da Matti Hautamäki hoppet 231 meter i Planica i fjor, syntes jeg det var veldig langt. Etter at Roar Ljøkelsøy landet på 223 meter i Oberstdorf, tenkte jeg at det likevel er mulig med ny verdensrekord. Sett på bakgrunn av bakkestørrelsen er 223 meter i Oberstdorf lenger enn 231 meter i Planica, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

VONDT: Mandag fikk Sigurd Pettersen beskjed om at han hadde brist i et ribbein etter det dramatiske fallet i skiflygingsbakken i Oberstdorf. - Jeg vil fortsatt ha vondt under skiflygings-VM i Planica neste helg, sier hoppukevinneren til Dagbladet.